Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
50ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ «ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ»
«Μα καλά, πώς θα τα κουβαλήσουμε όλα αυτά;»

Ασταμάτητη η ροή επισκεπτών, με τα βιβλία να «φεύγουν» το ένα πίσω από το άλλο

Ασταμάτητη είναι η ροή των επισκεπτών στο βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» και τη δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων του 50ού Φεστιβάλ. Οι στοίβες με τα βιβλία, στους περιτριγυρισμένους από κόσμο πάγκους, αδειάζουν συνεχώς και γεμίζουν εκ νέου. Πλήθος εκδόσεων βρίσκονται ήδη στα χέρια εργαζομένων, στις τσάντες σπουδαστών και μαθητών, κάτω από παιδικά καροτσάκια ζευγαριών κ.ο.κ., περιμένοντας να συνεπάρουν, να προβληματίσουν με τις σελίδες τους και κυρίως να αποτελέσουν οδηγό δράσης, καθώς «η γνώση είναι δύναμη για να αλλάξουμε τον κόσμο».

Πολλοί είναι αυτοί που εκμεταλλευόμενοι τις μεγάλες προσφορές φεύγουν γεμάτοι βιβλία. «Μα καλά, πώς θα τα κουβαλήσουμε όλα αυτά;», ακούγεται να χαριτολογούν ορισμένοι, και έπειτα, με το χαμόγελο στα χείλη, αγκαλιάζουν το πακέτο με τα βιβλία που αγόρασαν και προχωράνε. Πολλά και τα πηγαδάκια που σχηματίζονται, με τη συζήτηση να αφορά το περιεχόμενο ενός βιβλίου, μια θεματική ενότητα, προτροπές και προτάσεις για το ποιους τίτλους να προμηθευτεί ο καθένας.

Συνεχίζουν να ξεχωρίζουν οι 4 θεματικές προτάσεις που κάνει η «Σύγχρονη Εποχή»: «Για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο». «Το αστικό κράτος, ο χαρακτήρας και ο ρόλος του». «Συμπεράσματα από την Ιστορία». «Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα».

Στην ..άτυπη κούρσα των προτιμήσεων προηγείται:

«Το Παλαιστινιακό Ζήτημα. Ιστορική αναδρομή στις ρίζες και την εξέλιξή του», του Α. Γκίκα. Η μεγάλη διακίνηση της παραπάνω έκδοσης απορρέει από το ενδιαφέρον που υπάρχει για το ζήτημα, αλλά και ως συνέχεια στη μεγάλη προσπάθεια για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, να μην περάσει η προπαγάνδα του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ και των ευρωατλαντικών συμμάχων του, που παρουσιάζουν τον θύτη ως θύμα και το θύμα ως θύτη. Η δε πρόσφατη απαράδεκτη ενέργεια του διαφημιστικού τμήματος της «Google» να μπλοκάρει spot για την προώθηση της έκδοσης ήταν ...η καλύτερη διαφήμιση!

Ακολουθούν τα υλικά της ημερίδας του ΚΣ της ΚΝΕ αφιερωμένης στα 100 χρόνια από τον θάνατο του Λένιν, «Τεχνητή Νοημοσύνη: Η νέα εποχή στην τεχνολογία απαιτεί μια νέα εποχή στην κοινωνία. Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα». Η προσέγγιση της έκδοσης σε νέα φαινόμενα μέσα από τη μεθοδολογία της μαρξιστικής - λενινιστικής κοσμοθεωρίας κάνει «γκελ» στον προβληματισμό ανθρώπων από όλες τις ηλικίες, ιδιαίτερα των νέων, με πολλούς να προσέρχονται για να την προμηθευτούν για τον εαυτό τους ή και για να τη δώσουν ως δώρο σε άλλους.

Ζωηρή είναι και η κίνηση στις εγγραφές και ανανεώσεις συνδρομητών του βιβλίου, της ΚΟΜΕΠ και του «Ριζοσπάστη», αφού στα σχετικά περίπτερα συχνά πυκνά σχηματίζονται ουρές. Τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά και δείχνουν ότι την επομένη του Φεστιβάλ μπορεί να είναι πολύ περισσότεροι εκείνοι στους οποίους φτάνουν συστηματικά το βιβλίο και κάθε τεύχος της ΚΟΜΕΠ, να ξεκινάει η κάθε μέρα με τον «Ριζοσπάστη» έξω από την πόρτα τους.

  • Θυμίζουμε ότι αύριο Σάββατο στις 6.30 μ.μ. η Λιάνα Κανέλλη και ο Φώντας Λάδης θα βρίσκονται στο βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» και θα υπογράφουν τα βιβλία τους. Η Λ. Κανέλλη θα υπογράφει την «Αντιγόνη στη Χάγη» και ο Φ. Λάδης το «Ντα ζβιντάνιγια» («Στο Επανιδείν»), που μόλις κυκλοφόρησε.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ