Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
50 ΧΡΟΝΙΑ ΡΙΖΟΣ ΝΟΜΙΜΗ
Είναι η φωνή του δίκιου μας

Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων

Κώστας Τζέλλας
Κώστας Τζέλλας
Να είσαι μερόνυχτα πολλά στα μπλόκα. Με το ψύχος και την υγρασία να σου τρυπάνε τα κόκαλα. Να ξέρεις ότι παλεύεις για το ψωμί των παιδιών σου. Για να κρατήσεις τη γη σου και να παραμείνεις στον τόπο σου. Να έχεις το δίκιο με το μέρος σου. Κι απέναντί σου να είναι μια εξουσία που όχι μόνο δεν σου αναγνωρίζει το δίκιο σου, όχι μόνο δεν ικανοποιεί τα ζωτικής σημασίας αιτήματά σου, αλλά στέλνει τους ροπαλοφόρους των ΜΑΤ να σε τρομοκρατήσουν και να σε δείρουν και σε απειλεί συνεχώς ότι θα σε στείλει σιδηροδέσμιο στα δικαστήρια.

Και η φωνή σου, η διαμαρτυρία σου, ο αγώνας σου για την επιβίωση να μην ακούγονται πουθενά. Ενα πέπλο σιωπής να έχει απλωθεί παντού. Κι όταν κάτι γράφεται ή ακούγεται στα ΜΜΕ, τις περισσότερες φορές να είναι για να διαστρεβλώσει τις διεκδικήσεις σου, να συκοφαντήσει τον αγώνα σου, να παραπλανήσει και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να σε φέρει σε αντιπαράθεση με τα άλλα λαϊκά στρώματα, τους εν δυνάμει συμμάχους σου.

Και μέσα σ' αυτή τη μαυρίλα να ξεπροβάλλει ένα φως. Μια εφημερίδα που πάντα είναι με τη δική σου πλευρά. Με τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους. Που πάντα προβάλλει σε περίοπτη θέση τις δίκαιες διεκδικήσεις μας, υποστηρίζει τους αγώνες μας, τα βάζει με τις κυβερνήσεις που μας πολεμούν.

Αυτός είναι ο «Ριζοσπάστης». Οι δημοσιογράφοι του δεν φεύγουν ούτε λεπτό από τα μπλόκα. Μαζί μας στο κρύο, στην υγρασία. Μοιράζονται τις δικές μας αγωνίες, στενοχωριούνται μαζί μας για τις κυβερνητικές αρνήσεις να ικανοποιήσουν τα αιτήματά μας, χαίρονται μαζί μας όταν ο αγώνας έχει κάποια θετικά αποτελέσματα.

Το ίδιο έκανε ο «Ριζοσπάστης» κι όταν ο «Daniel» έπνιξε τα χωριά μας, τους συγχωριανούς μας, τα σπίτια μας, τα ζώα μας, τα χωράφια μας. Δίπλα μας βρίσκεται κι όταν, μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, αγωνιζόμαστε για να φέρουν γιατρούς στα Κέντρα Υγείας και στα νοσοκομεία, για να μην κλείσουν τα σχολειά, για ν' αυξηθούν οι συντάξεις των γερόντων.

Ο «Ριζοσπάστης» είναι το δικό μας αποκούμπι, το δικό μας «όπλο». Δεν ευχόμαστε απλώς να συνεχίσει αυτήν την πορεία του, υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να βοηθήσουμε σ' αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ