Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ - ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ «ΜΠΟΡΙΣ»
Ενας νεκρός και δύο αγνοούμενοι στην Εμίλια Ρομάνια

Περίπου 1.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στην περιοχή Eμίλια Ρομάνια μετά από καταστροφικές πλημμύρες και κατολισθήσεις, καθώς η καταιγίδα «Μπόρις» έφτασε στην Ιταλία.

Τις προηγούμενες μέρες είχε προκαλέσει καταστροφές σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 24 ανθρώπους. Αρκετές μεγάλες πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης προετοιμάζονταν χθες για την κορύφωση των φουσκωμένων ποταμών.

Ενας νεκρός πυροσβέστης και δύο αγνοούμενοι στην περιοχή Μπανιακαβάλο της Εμίλια Ρομάνια είναι ο απολογισμός του κύματος κακοκαιρίας στην Ιταλία.

Ο 59χρονος πυροσβέστης σκοτώθηκε όταν παρασύρθηκε από χείμαρρο, στην προσπάθειά του να βοηθήσει εγκλωβισμένους οδηγούς.

Προχθές ο ποταμός Τραμάτσο είχε σπάσει τα φράγματα στη Μοντιλιάνα, έξω από την πόλη Φορλί. Πολλές οικογένειες μεταφέρθηκαν σε γυμναστήριο σχολείου. Τα σχολεία έχουν κλείσει, οι σιδηροδρομικές γραμμές έχουν διακοπεί και ορισμένοι δρόμοι έχουν αποκλειστεί από κατολισθήσεις.

Η καταρρακτώδης βροχή έπληξε τις ίδιες περιοχές στην Εμίλια Ρομάνια που επλήγησαν σοβαρά από τις πλημμύρες τον περσινό Μάη, οι οποίες σκότωσαν 17 άτομα και προκάλεσαν ζημιές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ