Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ προχτές το βράδυ απέρριψε νομοσχέδιο για την παράταση του υπό εκτέλεση προϋπολογισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για έξι μήνες (μετά από διαφωνίες μέσα στους κόλπους των Ρεπουμπλικάνων), ανοίγοντας για μια ακόμα φορά το «σίριαλ» γύρω από το ενδεχόμενο του «shutdown», μιας «παράλυσης» του ομοσπονδιακού κράτους. Η παράταση του προϋπολογισμού μέχρι τις αρχές του 2025 θα πρέπει να έχει υιοθετηθεί από το Κογκρέσο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

ΤΟΚΙΟ - ΠΕΚΙΝΟ.-- Ο Ιάπωνας υφυπουργός Εξωτερικών Μ. Οκάνο κάλεσε τον Κινέζο πρέσβη στο Τόκιο και του εξέφρασε «σοβαρή ανησυχία» μετά τον θάνατο 10χρονου μαθητή ιαπωνικής καταγωγής στην Κίνα, ο οποίος προχθές δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι ενώ πήγαινε σχολείο. «Εξηγήσεις» από το Πεκίνο ζήτησε και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Φ. Κισίντα. Το κινεζικό ΥΠΕΞ εξέφρασε τη «λύπη» του, κάνοντας λόγο για «μεμονωμένο περιστατικό», και είπε ότι οι δύο χώρες «βρίσκονται σε επικοινωνία σχετικά με την υπόθεση».

ΝΙΑΜΕΪ.-- Τουλάχιστον 17 στρατιωτικοί στον Νίγηρα σκοτώθηκαν σε τρεις μέρες και άλλοι 50 τραυματίστηκαν, στη διάρκεια επιθέσεων αντικαθεστωτικών ενόπλων και πυροδότησης αυτοσχέδιας νάρκης εναντίον προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ