Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Σκληραίνουν οι κόντρες καθ' οδόν προς την κάλπη

Στην Κεντρική Επιτροπή αυτό το Σαββατοκύριακο θα ...γυριστεί το επόμενο επεισόδιο στο σίριαλ της προεδρολογίας στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εκεί θα οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα για την εσωκομματική κούρσα ανάδειξης της νέας ηγεσίας. Μετά τη συνεδρίαση ο Στ. Κασσελάκης πιθανώς θα κάνει δηλώσεις και θα ανοίξει «τα χαρτιά του» σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητά του ή μη. Αναμένεται επίσης η ανακοίνωση της υποψηφιότητας που θα εκπροσωπήσει τους «87» στις εσωκομματικές εκλογές.

Την Πέμπτη συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία, η οποία εν τέλει δεν έθεσε πρόσθετα κριτήρια εκλογιμότητας των υποψήφιων προέδρων, όπως πόθεν έσχες κ.ά.

Οπως και στην προηγούμενη διαδικασία, κάθε υποψήφιος θα πρέπει να διαθέτει 30 υπογραφές από μέλη της ΚΕ, τα οποία μάλιστα έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν στήριξη σε πάνω από μία υποψηφιότητα. Επίσης αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να γίνει έκτακτο συνέδριο, και όχι καταστατικό ή διαρκές, από 1η έως 3 Νοέμβρη. Ο πρώτος γύρος για την εκλογή προέδρου θα πραγματοποιηθεί στις 24 Νοέμβρη και μία βδομάδα μετά ο δεύτερος, αν απαιτηθεί. Αλλη πρόταση, επίσπευσης των διαδικασιών, κατέθεσε ο υποψήφιος πρόεδρος Παύλος Πολάκης, η όποια όμως δεν πέρασε.

Στο μεταξύ, νέες «παραινέσεις» και «προτροπές» προστίθενται κάθε μέρα για σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ άλλων ο Συμεών Κεδίκογλου, ο όποιος προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε: «Βλέπω σαν μία ανάγκη εκ των πραγμάτων τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Κάποια στιγμή θα έρθει η ανάγκη, που όποιος προσπαθήσει να το εμποδίσει, η ανάγκη του κόσμου θα το υπερβεί».

«Θα πρέπει να υπάρξει ένας συντονισμός των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων, να ξεκινήσει ένας διάλογος στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας», δήλωσε από την πλευρά του ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος ανακοίνωσε πρόσφατα ότι δεν θα διεκδικήσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τ' άλλα, οι κόντρες μεταξύ στελεχών φουντώνουν παντού και με οποιαδήποτε αφορμή, ενώ τροφοδοτούνται και από διάφορες δημοσκοπήσεις. Στα πιο πρόσφατα καταγράφονται η διαμάχη Ραγκούση - Τζάκρη με αλληλοκατηγορίες για «μπούλινγκ», η διαδικτυακή κόντρα του Νίκου Καρανίκα με τον Πολάκη, μετά από ανάρτηση του πρώτου που έκανε λόγο για «πολιτικό πραξικόπημα» κατά του Κασσελάκη, κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ