Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
50 ΧΡΟΝΙΑ ΡΙΖΟΣ ΝΟΜΙΜΗ
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ
Κρατάμε σφιχτά το νήμα και προχωράμε!

Για τα 50 χρόνια από τη νόμιμη επανέκδοση του «Ριζοσπάστη»

RIZOSPASTIS

Με μια ειδική ένθετη έκδοση, πλούσια σε αρχειακό υλικό, ο «Ριζοσπάστης» υποδέχεται με χαρά και υπερηφάνεια τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη νόμιμη επανέκδοση, στις 25 Σεπτέμβρη 1974.

Με την έκδοση που κρατάει στα χέρια του ο αναγνώστης θα ταξιδέψει σε βασικούς σταθμούς της υπερ-εκατοντάχρονης Ιστορίας της εφημερίδας, σε συνθήκες νόμιμης κυκλοφορίας και παρανομίας. Ιστορία ταυτισμένη με τη δράση του ΚΚΕ και την ανάπτυξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Ξεχωρίζουμε, επίσης, το «μαρτυρολόγιο» του «Ριζοσπάστη», με το οποίο κλείνει η έκδοση. Η συμπλήρωσή του βρίσκεται σε εξέλιξη και θα επανέλθουμε, τιμώντας όλους εκείνους που τίμησαν και με τη ζωή τους τον τίτλο του κομμουνιστή δημοσιογράφου.

Η επετειακή αυτή έκδοση απευθύνεται στους νέους κυρίως συντρόφους του Κόμματος και της ΚΝΕ, στους νεότερους αναγνώστες του «Ριζοσπάστη». Στόχο έχει να τους φέρει σε επαφή με την ηρωική Ιστορία της εφημερίδας μας, που είναι δεμένη με την Ιστορία του ΚΚΕ και του εργατικού - λαϊκού κινήματος στη χώρα μας και να αποτελέσει έναυσμα για βαθύτερη μελέτη.

Ο αναντικατάστατος ρόλος της εφημερίδας μας επιβεβαιώνεται διαχρονικά, σε κάθε ιστορική περίοδο, νόμιμης ή παράνομης κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη». Επιβεβαιώνεται και σήμερα, που η όξυνση των αδιεξόδων από την αντιλαϊκή πολιτική και η γενικευμένη πολεμική προπαρασκευή από τα αντίπαλα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα βάζουν πιο ψηλά τον πήχη για το Κόμμα μας στην ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση.

Για να αναδεικνύεται πειστικά και να τεκμηριώνεται η αναγκαιότητα της πρότασης διεξόδου του ΚΚΕ, η επικαιρότητα της πάλης για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό, ως η μόνη διέξοδος για τα λαϊκά συμφέροντα και τις ανάγκες.

Καλή ανάγνωση, λοιπόν, και ραντεβού στο περίπτερο του «Ριζοσπάστη» στον χώρο του Φεστιβάλ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ