Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Συνεχίζουν με ενότητα και αγώνα για την επιβίωσή τους

Συλλογικά και οργανωμένα μέσα από τα Σωματεία τους, οι απολυμένοι εργάτες της ΛΑΡΚΟ συνεχίζουν αποφασιστικά τον αγώνα τους και σε αυτήν τη φάση των εξελίξεων, καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει την κοροϊδία και να διασφαλίσει το εισόδημα και την επιβίωση των οικογενειών τους.

Οι απολυμένοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους απαιτούν την άμεση καταβολή οικονομικής ενίσχυσης 1.000 ευρώ για κάθε μήνα που παραμένουν χωρίς εισόδημα, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και κάλυψης βασικών αναγκών των οικογενειών τους, την αποπληρωμή δανείων, την κάλυψη των εξόδων των σπουδών των παιδιών τους κ.ά. Διεκδικούν επίσης την αντιμετώπιση με νομοθετική ρύθμιση όλων των σοβαρών ζητημάτων που έχουν προκύψει με την ένταξή τους στα προγράμματα απασχόλησης, ιδιαίτερα για τους απολυμένους κάτω των 55 ετών και τους εργολαβικούς, καθώς και το άνοιγμα θέσεων στην περιοχή της Λοκρίδας.

Τα συγκεκριμένα αυτά αιτήματα μετέφερε η αντιπροσωπεία των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ στη συνάντηση που είχε με υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εργασίας και της ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) το μεσημέρι της Παρασκευής, τονίζοντας για μία ακόμα φορά την τραγική κατάσταση και το επικίνδυνο μπάχαλο που έχουν διαμορφώσει οι αποφάσεις της κυβέρνησης.

Ωστόσο, ούτε αυτήν τη φορά δεν πήραν συγκεκριμένες απαντήσεις τα Σωματεία, μόνο δεσμεύσεις ότι μέσα στη βδομάδα θα δρομολογηθούν κάποια ζητήματα που αφορούν την απορρόφηση στα προγράμματα απασχόλησης, ενώ σχετικά με το αίτημα της οικονομικής ενίσχυσης το υπουργείο Εργασίας παρέπεμψε στο υπουργείο Οικονομικών.

«Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, πλέον απολυμένοι με απόφαση της κυβέρνησης, ξέρουμε καλά ότι μόνο με την ενότητα και με τον αγώνα θα μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια και να επιβιώσουμε. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να παίζει με τις οικογένειες και τη ζωή των παιδιών μας», αναφέρει στον «Ριζοσπάστη» ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, σημειώνοντας παράλληλα ότι «μέσα στο Σαββατοκύριακο θα συνεδριάσουν τα Σωματεία, θα ενημερωθούν οι απολυμένοι εργάτες και συλλογικά θα σχεδιαστούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ