Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΔΑΛΙΑ
«Η Αττική είναι αθωράκιστη από πλημμύρες»

Συνεχίζοντας τις επικοινωνιακού χαρακτήρα «αυτοψίες» σε καθαρισμούς ρεμάτων στην Αττική, την Παρασκευή ο περιφερειάρχης Αττικής Ν. Χαρδαλιάς βρέθηκε στο ρέμα Καινούργιο, στον Μαραθώνα, στην Ανατολική Αττική, όπου χιλιάδες στρέμματα γης έγιναν στάχτη στην τελευταία μεγάλη πυρκαγιά.

Σε δηλώσεις του «ομολόγησε» ότι «η Αττική δεν είναι θωρακισμένη». Και ενώ είναι συνυπεύθυνος, γιατί στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική που βλέπει την πολιτική προστασία συνολικά ως «κόστος», κάλεσε την κυβέρνηση «να εξασφαλίσει όλους τους απαραίτητους πόρους. Γιατί εξαγγελίες χωρίς χρήματα είναι εξαγγελίες χωρίς δέσμευση».

Πάντως, έσπευσε να την καλύψει: «Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει δημοσιονομική πίεση, όμως οτιδήποτε αφορά στην ανθρώπινη ζωή, στην ανθρώπινη περιουσία και στο φυσικό περιβάλλον είναι συνταγματικές επιταγές και νομίζω ότι είναι στην άμεση προτεραιότητα».

Η περιφερειακή αρχή έχει ευθύνη, γιατί η αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής προϋποθέτει ολοκληρωμένο σχεδιασμό που θα λαμβάνει υπόψη όλη τη λεκάνη απορροής στην περιοχή, κάτι που δεν υπάρχει. Στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής όλες οι περιφερειακές αρχές, προηγούμενες και η σημερινή, για τα αντιπλημμυρικά έργα αλλά και την αντιπυρική προστασία, διαθέτουν κάτω από το 3%, που δεν μπορεί να καλύψει ούτε τα πιο στοιχειώδη απαραίτητα έργα.

Είναι χαρακτηριστικό - με βάση και τις δηλώσεις του περιφερειάρχη - ότι στην Ανατολική Αττική καθαρίζονται συνολικά 38 ρέματα και όπως είπε «ήδη έχουμε ολοκληρώσει 19 ρέματα, περίπου 10,4 χιλιόμετρα και μέχρι τέλος Οκτωβρίου έχουμε περίπου 20,9 χιλιόμετρα ακόμα σε άλλα 19 ρέματα». Δηλαδή, πάλι τελευταία στιγμή ...ευελπιστώντας ότι δεν θα υπάρξει κάποια μεγάλη νεροποντή, που τότε θα αποδοθεί στην «κλιματική αλλαγή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ