Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Δεν είναι παντοδύναμοι!

Υπηρετώντας τη στρατιωτική μου θητεία στο Διδυμότειχο, ενώνω τη φωνή μου με τους χιλιάδες νέους και νέες που επισκέπτονται αυτήν την περίοδο το 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε όλη τη χώρα. Η μεγάλη συμμετοχή που είχε το Φεστιβάλ από νέους που ζουν, σπουδάζουν ή υπηρετούν τη θητεία τους στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα μάς έδωσε κουράγιο να συνεχίσουμε τη θητεία μας με το κεφάλι ψηλά, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι πως δίπλα μας έχουμε το ΚΚΕ και την ΚΝE.

Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και η συνεπής δράση του είναι η απάντηση και η διέξοδος στις αγωνίες και τους προβληματισμούς που έχουμε οι φαντάροι αλλά και αξιωματικοί. Είναι σημαντικό πως όλοι όσοι είμαστε ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους στη γύρω περιοχή έχουμε το ΚΚΕ να μας στηρίζει. Γιατί μόνο το ΚΚΕ σήμερα λέει καθαρά το αυτονόητο: Κανένας Ελληνας φαντάρος και αξιωματικός εκτός συνόρων.

Είναι εξοργιστική η επιλογή της κυβέρνησης με τη σύμπνοια όλων των αστικών κομμάτων, την ίδια στιγμή που η ακρίβεια σπάει κόκαλα, να μας ρουφάει εκατομμύρια για να βαθαίνει την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, όπως αυτόν που διεξάγεται στο έδαφος της Ουκρανίας μεταξύ Ρωσίας - ΝΑΤΟ, να στηρίζει το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ στη γενοκτονία που διεξάγει στην Παλαιστίνη. Να ξοδεύει κάθε μέρα μισό εκατομμύριο με την αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά θάλασσα, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του προσωπικού των ελληνικών ΕΔ εκατοντάδες χιλιόμετρα έξω από τα σύνορα.

Είναι δίκαιη η εναντίωση και η αγανάκτηση των στρατιωτικών, που είδε το φως της δημοσιότητας, ενάντια στη διαταγή στους σχηματισμούς του Γ' Σώματος Στρατού για την αποστολή ελληνικού στρατού, με απόφαση της ΕΕ και της κυβέρνησης στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη («EUFOR Althea»).

«Μα καλά γιατί κανείς δεν μιλάει για αυτά;» «Μπορούμε να κάνουμε κάτι;»

Η στάση των κατοίκων του Εβρου, που φέτος τον Μάρτη έστησαν μπλόκο σε τρένο που μετέφερε αμερικανικά άρματα μάχης από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, είναι ένα ελπιδοφόρο παράδειγμα περηφάνιας και υπευθυνότητας. Σε όλον τον πλανήτη βλέπουμε συγκλονιστικές διαδηλώσεις υπέρ του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και ενάντια στο Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Παράλληλα, είναι μεγάλης σημασίας να πραγματοποιείται απεργία των εργαζομένων στο Ισραήλ εν μέσω πολέμου, ενάντια στην πολιτική της αστικής κυβέρνησης.

Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό στον αγώνα με το ΚΚΕ.

Οι λαοί έχουν αποδείξει ότι μόνο αυτοί έχουν τη δύναμη και μπορούν να δώσουν τη διέξοδο, για να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του. Αυτό δείχνει η πλούσια και ηρωική ιστορία του τόπου μας, από τα συγκλονιστικά χρόνια της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ηρωικού αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ). Σε αυτόν τον ένοπλο αγώνα του λαού μας με μπροστάρη το ΚΚΕ πέρασαν χιλιάδες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, παιδιά από αγροτικές και εργατικές οικογένειες, οι οποίοι έθεσαν τις υπηρεσίες τους στον αγώνα για το δίκιο του λαού μας, πυκνώνοντας τις γραμμές του ΕΛΑΣ και αργότερα του ΔΣΕ. Μία προσωπικότητα που αποτελεί παράδειγμα ήταν ο Βασίλης Βενετσανόπουλος, αξιωματικός του Πεζικού, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ από το 1973. Τον Μάη του 1942 πέρασε στον ΕΛΑΣ. Παρά τις φυλακίσεις και τις εξορίες κατάφερε να δραπετεύσει και να είναι πάντα παρών στην πρώτη γραμμή, συμβάλλοντας στην πορεία ως ανώτατος αξιωματικός στη συγκρότηση και δράση στην τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ.

Τέτοια παραδείγματα φωτίζουν τον δρόμο του αγώνα ενάντια σε αυτό το βάρβαρο και αποκρουστικό σύστημα που δικαιολογημένα απωθεί τους νέους ανθρώπους, αφού στηρίζεται στην αδικία, στην απόκρυψη και διαστρέβλωση της πραγματικότητας, στο ξαναγράψιμο της Ιστορίας για να μην πιστέψει ο λαός στη δύναμή του. Δεν είναι τυχαίο ότι η 80ή επέτειος της απελευθέρωσης του Διδυμότειχου από τον ΕΛΑΣ εορτάστηκε στην πόλη μόνο από το ΚΚΕ και την ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ παρότι είναι μια πόλη που «σφραγίζεται» από την παρουσία του ελληνικού στρατού. Οι κομμουνιστές μαζί με τον λαό θα εντείνουν τις προσπάθειες για να «ξημερώσουν για τη χώρα μας καλύτερες, ευτυχισμένες μέρες, χωρίς πείνα και πολέμους» (Απολογία Ν. Μπελογιάννη).


Αντώνης ΜΟΧΙΑΝΑΚΗΣ
Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, στρατιώτης ΕΠ ΧVΙ Μ/Κ ΜΠ Διδυμοτείχου

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εμπνεόμαστε… Συνεχίζουμε! (2024-09-21 00:00:00.0)
Αντλούμε δύναμη! (2024-09-21 00:00:00.0)
Καμιά συμμετοχή και εμπλοκή στον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας (2022-06-11 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2020-01-04 00:00:00.0)
Πολεμικές ιστορίες (2019-10-26 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις μισαλλοδοξίας (1999-08-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ