Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Αντλούμε δύναμη!

Υπηρετώ τη θητεία μου στο νησί της Καρπάθου, συμπληρώνοντας σχεδόν δύο μήνες από την κατάταξή μου στον ελληνικό στρατό.

Μέρες που πέρασαν με εκπαιδεύσεις, υπηρεσίες αλλά και με προβληματισμό και συζητήσεις, γνωριμία με νέα παιδιά, δυνάμωμα της αλληλεγγύης μεταξύ μας, διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Μέρες που περνάνε επιβεβαιώνοντας ότι οι προβληματισμοί μας δεν τελείωσαν στις πύλες του στρατοπέδου.

Αυτές τις μέρες κάθε νέος που υπηρετεί τη θητεία του έχει μια μεγάλη ευκαιρία να δώσει απάντηση σε αυτούς, να πάρει δύναμη, να δει τη διέξοδο. Κάθε νέος μπορεί να επισκεφτεί τις εκδηλώσεις του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»! Είτε στη διάρκεια της άδειάς μας, να βρεθούμε στον χώρο για τους νέους στρατευμένους και αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων ενάντια στον πόλεμο. Είτε ακόμα να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες του διαδικτύου, την τηλεόραση στο ΚΨΜ, τα κινητά μας τηλέφωνα, μπορούμε φαντάροι από τα στρατόπεδα όλης της χωράς να συναντηθούμε με κάθε τρόπο με τους χιλιάδες επισκέπτες του 50ού Φεστιβάλ της ΚΝΕ, ξεπερνώντας τα όρια του Πάρκου Τρίτση, στο οποίο πραγματοποιείται.

Ειδικά σήμερα που οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τις θέσεις του ΚΚΕ, φωτίζουν τη διέξοδο που προτείνει, δίνουν σοβαρούς λόγους σε στρατιώτες και αξιωματικούς να συμπορευτούν αποφασιστικά μαζί του!

Μπορεί να δυναμώσει σε κάθε χώρο η εναντίωσή μας απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που με τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης, σκορπάν τον θάνατο, την προσφυγιά, τη φτώχεια! Που μπλέκουν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στον πόλεμο με αποστολές χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της πατρίδας μας! Είναι απολύτως δίκαιες διαμαρτυρίες στρατιωτικών που δηλώνουν την εναντίωσή τους στην απαράδεκτη οδηγία αναγκαστικής συμμετοχής προσωπικού των ΕΔ στην αποστολή ΕUfour στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη! Είναι απολύτως λογική η άρνηση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων να δηλώσουν συμμετοχή στην επάνδρωση της φρεγάτας «Ψαρά» υπό ΝΑΤΟική σημαία, 3.500 χλμ. μακριά από τα σύνορα της χώρας μας.

Την ίδια στιγμή που για να βγάλουμε τη θητεία μας ματώνουμε οικονομικά τις οικογένειές μας, η κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ξοδεύει 500.000 ευρώ κάθε μέρα για να βρίσκεται ελληνική φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα! Ολοι πληρώνουμε από την τσέπη μας την ανυπαρξία κρατικής μέριμνας, τους χαμηλούς μισθούς σε συνδυασμό με την άνοδο των τιμών ακόμα και σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Κάθε στρατιώτης και αξιωματικός εργατικής - λαϊκής καταγωγής μπορεί να διδαχτεί από την Ιστορία του λαού μας. Αυτό αποδεικνύει το παράδειγμα του ευέλπιδος αξιωματικού του Πυροβολικού Στεφάνου Παπαγιάννη, το 1973, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, που πάλεψε μαζί με τον λαό στις γραμμές του ΕΛΑΣ και στη συνέχεια του ΔΣΕ, φυλακίστηκε και εξορίστηκε για την αγωνιστική του δράση και παρέμεινε αλύγιστος μέχρι το τέλος!

Αυτό αποδεικνύει το παράδειγμα του κομμουνιστή Κώστα Δρόσου και άλλων στρατιωτών της 95 Γ' ΕΣΣΟ που πολέμησαν στην Κύπρο, ενάντια στην εισβολή της Τουρκίας. Καταφέρνοντας με την ηρωική τους στάση να απεγκλωβιστούν και να περάσουν στον ελεύθερο τομέα πάνω από 3.000 ένοπλοι και άμαχοι Ελληνοκύπριοι.

Αλλά και σήμερα μας δίνουν δύναμη τα παραδείγματα εν ενεργεία αξιωματικών που με υπευθυνότητα στέκονται με το συμφέρον του λαού, ανοιχτά. Οπως της εν ενεργεία αντισμηνάρχου της Πολεμικής Αεροπορίας, που σε συγκέντρωση χιλιάδων στο Σύνταγμα δήλωσε αντίθετη με τη με οποιονδήποτε τρόπο συμμετοχή της στην υλοποίηση, διευκόλυνση των εγκληματικών δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. `Η του υπολοχαγού εν ενεργεία, ο οποίος έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, στην πορεία ειρήνης, απαίτησε να γυρίσουν πίσω η φρεγάτα, η πυροβολαρχία «Patriot» από τη Σαουδική Αραβία, η αντιαρματική διμοιρία από τη Βουλγαρία και κάθε Ελληνας συνάδελφός του από τις εκτός συνόρων αποστολές.

Στις κρίσιμες συνθήκες που διανύουμε, με τις πρόσφατες αποφάσεις της συνόδου του ΝΑΤΟ, με την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» φωτίζει την πραγματική διέξοδο για τους λαούς!

Την πάλη για την κοινωνία του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, στην οποία μπορεί να υπάρξει και να ακμάσουν η ειρήνη και η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, γιατί είναι η κοινωνία που κουμάντο κάνουν οι πολλοί, οι δημιουργοί του πλούτου με στόχο να καλύπτονται οι ανάγκες των εργαζομένων και του λαού μας.


Κώστας ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, στρατιώτης ΠΒ, ΛΜΕΘ Καρπάθου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ