Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΧΙ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ...ΕΦΗΜΕΡΑΤΖΙΔΙΚΑ
Στάση εργασίας και κινητοποίηση στη 2η ΥΠΕ την Τετάρτη

Σε στάση εργασίας την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη προχωρούν οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία «Αττικόν», Νίκαιας, Ασκληπιείο και «Θριάσιο», με κοινή απόφαση που πήραν τα Σωματεία τους, απαιτώντας να μην περάσει το νέο καθεστώς της καθημερινής εφημέρευσης. Απόφαση συμμετοχής πήρε και ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ Δαφνί, κατά τη διάρκεια της ΓΣ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη.

Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί και κινητοποίηση στις 12 μ. στα γραφεία της 2ης ΥΠΕ. Επίσης το Σωματείο του «Ευαγγελισμού» θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στις 12.30 μ.μ. στην 1η ΥΠΕ.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την επικινδυνότητα της απόφασης της κυβέρνησης για καθημερινή εφημέρευση σε αυτές τις συνθήκες, «αφού ακόμα και με τη σημερινή μορφή να μείνει το εφημεριακό καθεστώς, αποδεικνύεται ότι απαιτείται πολλαπλάσιο προσωπικό από το υπάρχον».

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία μαζί με τοπικούς φορείς προγραμματίζουν πολύμορφες κινητοποιήσεις σε κάθε νοσοκομείο το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη, ενώ δουλεύουν ήδη για τη μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική πανυγειονομική απεργία στις 17 Οκτώβρη.

Με συναυλίες ξεκινάει η πολύμορφη δράση στην Κρήτη

Σε αγωνιστικό αναβρασμό για την υπεράσπιση της δημόσιας Υγείας βρίσκονται για ακόμα μια φορά οι μαχόμενοι υγειονομικοί και ο λαός της Κρήτης, οργανώνοντας το επόμενο διάστημα σε κάθε νομό ένα πολύμορφο πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης. Με πρώτο σταθμό τις δύο συναυλίες σε Ηράκλειο και Αγιο Νικόλαο, με τις οποίες ξεκινά το πρόγραμμα πολύμορφης δράσης για την Υγεία, στο πλαίσιο των κοινών πρωτοβουλιών που αποφασίστηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη των υγειονομικών σωματείων της Κρήτης. Μια αγωνιστική δράση που θα κορυφωθεί με μεγάλο παγκρήτιο συλλαλητήριο, το οποίο προγραμματίζεται για τις 6 Νοέμβρη στο Ηράκλειο.

Στον Αγιο Νικόλαο, η συναυλία διοργανώνεται από την «Ανοικτή επιτροπή για τη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου», το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη, στις 8 μ.μ., στο θεατράκι της πλαζ ΕΟΤ. Η πρωτοβουλία στηρίζεται και από το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Λασιθίου «Τάλως», που καλεί τα μέλη του, όλους τους εργαζόμενους και τον λαό να συμμετάσχουν μαζικά.

Αντίστοιχα, στο Ηράκλειο η συναυλία με τίτλο «Μαζί για το ΕΣΥ» διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών και τη στήριξη υγειονομικών και εργατικών σωματείων, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, στις 8 μ.μ. στο ΕΛΜΕΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ