Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
50ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
ΔΙΕΘΝΟΥΠΟΛΗ
«Φάρος» διεθνιστικής αλληλεγγύης και ελπίδας

«Προλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε!». Κάτω από αυτό το σύνθημα, στη Διεθνούπολη «συναντιούνται» 43 Κομμουνιστικές και Εργατικές Νεολαίες από 35 χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με νέους από χώρες μακρινές, να συνειδητοποιήσουν τα κοινά προβλήματα και τις ανησυχίες, που έχουν ως πρόσημο το σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Στα περίπτερα σταματούν άνθρωποι όλων των ηλικιών, ανοίγουν συζητήσεις για την κατάσταση στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στους χώρους δουλειάς. Πολλοί στέκονται στα περίπτερα Νεολαιών από την Παλαιστίνη, το Ισραήλ, τη Ρωσία, την Ουκρανία, η παρουσία των οποίων αποκτά ξεχωριστή σημασία, καθώς στις χώρες τους μαίνονται οι ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις με θύματα τους λαούς. Οι συζητήσεις που διοργανώνονται και εμβαθύνουν στα κρίσιμα ζητήματα συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Με το βλέμμα στους λαούς που βρίσκονται στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστών, στον χώρο της Διεθνούπολης υπάρχει κείμενο για συλλογή υπογραφών ώστε «Να αφαιρεθεί η Κούβα από τη λίστα των "κρατών - χορηγών της τρομοκρατίας" των ΗΠΑ», με σύνθημα «Η Κούβα δεν είναι μόνη της! Θα νικήσει».

Εξάλλου, την Παρασκευή το απόγευμα στον χώρο της Διεθνούπολης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αλληλεγγύης στην Κούβα, με τίτλο «Αλληλεγγύη στο Νησί της Επανάστασης» και ομιλητές τους Αρη Ευαγγελίδη, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, Aramis Fuente Hernandez, πρέσβη της Κούβας στην Ελλάδα, και Suniel Sosa Cordero, μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Ενωσης Νέων Κομμουνιστών Κούβας (ρεπορτάζ από την εκδήλωση θα δημοσιευτεί σε επόμενο φύλλο του «Ριζοσπάστη»).

Η διάσταση της Διεθνούπολης εκτείνεται πολύ μακριά, οπλίζει με πείρα και ελπίδα τόσο τους Ελληνες επισκέπτες της όσο και τις ξένες οργανώσεις, είναι χώρος ανταλλαγής δύναμης και αλληλεγγύης, επικοινωνεί το μήνυμα ότι οι λαοί δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ