Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
50ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
95 καλλιτέχνες, 110 έργα!

Μια υπαίθρια εικαστική έκθεση που αξίζει κανείς να δει, στο Στέκι Πολιτισμού

95 καλλιτέχνες, 110 έργα! Ακόμα και σαν νούμερο μόνο να το σκεφτεί κανείς, είναι κάτι το ξεχωριστό...

Και αυτός ο θαυμασμός γίνεται ακόμα μεγαλύτερος όταν περιδιαβεί κανείς τη μεγάλη υπαίθρια εικαστική έκθεση που βρίσκεται στο Στέκι Πολιτισμού, έξω από το θεατράκι.

Με συντονισμένη δουλειά η Επιτροπή Πολιτισμού του ΚΣ της ΚΝΕ, η Κομματική Οργάνωση Εικαστικών του ΚΚΕ και η Οργάνωση Βάσης φοιτητών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κατάφεραν να απευθυνθούν σε δεκάδες εικαστικούς όλων των ηλικιών: Από φοιτητές της ΑΣΚΤ μέχρι τους καθηγητές της σχολής τους. Από εικαστικούς που τώρα κάνουν τα πρώτα βήματα τους στον χώρο, βιώνοντας στο πετσί τους τους πολλαπλούς αποκλεισμούς και τα εμπόδια που μπαίνουν στη σχέση τους με το κοινό στην έκθεση της δουλειάς τους, μέχρι καταξιωμένους καλλιτέχνες που με την παρουσία τους τιμούν αυτήν την προσπάθεια.

Το θέμα της έκθεσης, «Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον», όπως φάνηκε και από τη συμμετοχή και από την ποιότητα των έργων, ενέπνευσε τους δημιουργούς. Εμπνέει όμως και όλους εμάς που «χαθήκαμε» στους διαδρόμους της έκθεσης, αντικρίζοντας έργα που μας πεισμώνουν, που βεβαιώνουν ότι ο κόσμος είναι όμορφος και το μέλλον σίγουρο...

Απέναντι ακριβώς από την έκθεση βρίσκονται και τα εκθέματα των τοιχογράφων Atek, Lune 82, Spent 1, οι οποίοι μέσα στο Φεστιβάλ δημιούργησαν τρία έργα εμπνευσμένα από τη μεγάλη γιορτή της νεολαίας και τους αγώνες.




Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ