Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΡΗΤΗ
Εκατοντάδες τα κενά εκπαιδευτικών σε πολλά σχολεία

Μεγάλα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε όλη την Κρήτη, εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικών και της πολιτικής κατάργησης σχολικών τμημάτων, έχοντας ξεσηκώσει καθημερινές κινητοποιήσεις από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές:

Στη Σητεία, συνεχίστηκαν οι δυναμικές κινητοποιήσεις Συλλόγων Γονέων και Εκπαιδευτικών, οι οποίοι το πρωί της Παρασκευής προχώρησαν σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, στην είσοδο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας, για την αγωνιστική «υποδοχή» του διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, ο οποίος τελικά ανέβαλε την επίσκεψή του. Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ εξέφρασε ο Μανώλης Βδοκάκης, στέλεχος του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Σητείας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», που παραβρέθηκε στην κινητοποίηση.

Στα Σφακιά Χανίων, οι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου και Λυκείου Σφακίων προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου, διαμαρτυρόμενοι για τα κενά εκπαιδευτικών σε βασικά μαθήματα, που αναγκάζουν πολλές οικογένειες ακόμη και να εγκαταλείπουν τον τόπο τους για να προετοιμαστούν τα παιδιά τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Ενδεικτικό των συνθηκών που διαμορφώνονται στο απομακρυσμένο σχολείο των Σφακίων είναι ότι έγινε ακόμα και συγχώνευση της Β' με τη Γ' Γυμνασίου προκειμένου οι μαθητές να παρακολουθούν από κοινού το μάθημα της Φυσικής και να μην μετρούν επιπλέον χαμένες διδακτικές ώρες.

Παράλληλα, μαθητές της Γ' Λυκείου του 10ου και του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου απέστειλαν επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας, εκφράζοντας τη βαθιά τους ανησυχία για τις συνέπειες της κατάργησης τμημάτων. Στο κείμενο, οι μαθητές καταγγέλλουν την αιφνιδιαστική μεταφορά εννέα συμμαθητών τους σε άλλα σχολεία, γεγονός που, όπως τονίζουν, διαταράσσει την ψυχική ηρεμία και τη σταθερότητα που απαιτούνται ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων.

Τέλος, «κραυγή αγωνίας» γονέων για το αποδεκατισμένο με το πρώτο κουδούνι Δημοτικό Σχολείο Αρβης, στο οποίο καλούνται 2 μόλις εκπαιδευτικοί να κάνουν μάθημα σε 47 παιδιά. Μεγάλη είναι η αγωνία γονέων και κηδεμόνων, που ζητούν ουσιαστική και ποιοτική εκπαίδευση για τα παιδιά τους στο τετραθέσιο δημοτικό σχολείο, του οποίου οι ανάγκες αυξάνονται λόγω του όγκου μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ