Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με νέες παρεμβάσεις αποτράπηκαν πλειστηριασμοί

Μαχητική παρέμβαση στην «doValue» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής η Επιτροπή των εργατικών σωματείων ενάντια στους πλειστηριασμούς. Υπερασπίστηκε και πέτυχε την προστασία της πρώτης κατοικίας για δύο οικογένειες, κάνοντας για άλλη μια φορά πράξη το σύνθημα «τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός».

Η κινητοποίηση αφορούσε δύο περιπτώσεις οικογενειών που κινδύνευαν να χάσουν την πρώτη κατοικία τους.

Στη μία περίπτωση, ενώ ο οφειλέτης έχει υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη και εξυπηρετεί κανονικά τα δάνεια, ξαφνικά έλαβε από την τράπεζα εξώδικη δήλωση ότι καταγγέλλει τη σύμβαση δανείου και απαιτεί να της καταβληθεί άμεσα το οφειλόμενο ποσό, ύψους 37.500 ευρώ.

Στην άλλη περίπτωση το fund έβγαλε την πρώτη κατοικία σε πλειστηριασμό για μικρή οφειλή. Η οικογένεια εξυπηρετούσε κανονικά το δάνειο, μέχρι που έμεινε άνεργη η σύζυγος και ταυτόχρονα έπρεπε να ανταποκριθεί στο υψηλό κόστος προετοιμασίας στην αρχή και στη συνέχεια στο κόστος σπουδών του παιδιού της, που σπουδάζει σε άλλη πόλη. Το fund πρόβαλε εξωφρενικές απαιτήσεις και τελικά όρισε πλειστηριασμό για αύριο Τετάρτη.

Μετά τη μαχητική παρέμβαση ανακοινώθηκε ότι στην πρώτη περίπτωση ο οφειλέτης δεν είναι υποχρεωμένος να αποπληρώσει πρόωρα την οφειλή του, και θα συνεχίσει να εξυπηρετεί κανονικά το δάνειό του με τις μέχρι τώρα συμφωνημένες δόσεις.

Στη δεύτερη περίπτωση, ανακοινώθηκε ότι αναστέλλεται ο πλειστηριασμός και έγινε διακανονισμός εξόφλησης του δανείου με τρόπο που να μπορούν να ανταποκριθούν οι οφειλέτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ