Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΘΑΣΟΥ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο για το νερό

Σωματεία και μαζικοί φορείς της Θάσου σε ανακοίνωσή τους καλούν τον λαό του νησιού σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΥΑΘ αύριο Τετάρτη, στις 12 μ.

Στο κάλεσμα τονίζεται: «Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο, όπου η λογική κόστους - οφέλους και "τα πάντα για το κέρδος των λίγων" έφερε στην επιφάνεια προβλήματα υποδομών που συσσωρεύονται δεκαετίες τώρα, με κυρίαρχο αυτό της ανεπάρκειας του νερού, καθώς και την υποβάθμιση της ποιότητάς του.

Οσα ζει ο λαός της Θάσου με τις περικοπές στην ύδρευση, τις απειλές να απαγορευτεί η άρδευση στην αγροτική καλλιέργεια και τους φουσκωμένους λογαριασμούς, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ, της κυβέρνησης αλλά και όλων των προηγούμενων, που την ίδια πολιτική πιστά υπηρετεί και ο δήμος Θάσου, για νερό - εμπόρευμα.

Οι διαβεβαιώσεις της διοίκησης της ΔΕΥΑΘ ότι όλα είναι υπό έλεγχο και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας δεν μπορούν να πείσουν κανέναν, αφού στην πράξη οι ανάγκες του λαού του νησιού σε επαρκές και ποιοτικό νερό το καλοκαίρι δεν μπορούν να καλυφθούν.

Σαν μην έφτανε αυτό, η διοίκηση του δήμου Θάσου, με αλαζονεία που θα ζήλευε και η κυβέρνηση, για ακόμα μια φορά ρίχνει το φταίξιμο στον λαό του νησιού, που τον κατηγορεί για σπατάλες, αφήνοντας στο απυρόβλητο το απαρχαιωμένο δίκτυο και την έλλειψη υποδομών, που δεν μπορούν να καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες του νησιού, και φυσικά αφήνει απέξω τις πισίνες των μεγαλοξενοδόχων».

Και καταλήγουν: «Μονόδρομος για τους εργαζόμενους, για τα λαϊκά στρώματα, είναι η σύγκρουση με αυτήν την πολιτική, να διεκδικήσουμε τα αναγκαία έργα υποδομής για την εξασφάλιση επάρκειας λαϊκής κατανάλωσης με φτηνό, ελεγμένο, ποιοτικό νερό, με άμεση μείωση των τιμολογίων σε ανέργους, χαμηλόμισθους και συνταξιούχους, να πάψει να αντιμετωπίζεται το νερό ως εμπόρευμα αλλά ως κοινωνικό δικαίωμα.

Τα σωματεία και οι φορείς που καλούν στην αυριανή συγκέντρωση: Συνταξιούχων Καλλίραχης, ΙΚΑ ν. Καβάλας, Συνταξιούχων Ναυτικών ν. Καβάλας, Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών ν. Καβάλας, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού και Συναφών Επαγγελματιών Καβάλας - Θάσου, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Σύλλογος Λογιστών Θάσου, Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Θάσου, Σύλλογος Επαγγελματιών Λιμεναριών, Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλλίραχης «Αθήνα», Σύλλογος Γυναικών Λιμεναριών, ελαιουργικοί συνεταιρισμοί και πολλοί πολιτιστικοί και λαογραφικοί σύλλογοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ