Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
Διαγραφή Σαλμά σε φόντο διεργασιών

Τη διαγραφή του Μ. Σαλμά από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος επικύρωσε, χτες, η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ, ενισχύοντας διεργασίες και σε αυτό το κομμάτι του αστικού πολιτικού συστήματος. Τον είχε παραπέμψει εκεί ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης, χωρίς όμως να αναφέρει τους λόγους.

Ωστόσο προηγουμένως σε δηλώσεις του ο Σαλμάς είχε αναφερθεί σε διαγωνισμό του ΥΠΠΟ για τα αναψυκτήρια των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, μιλώντας για «φωτογραφική» διαδικασία. Επίσης, είχε μιλήσει ενάντια στις πρόσφατες αυξήσεις στα φάρμακα, είχε υποβάλει μαζί με άλλους 10 βουλευτές της ΝΔ ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το ζήτημα της προστασίας των δανειοληπτών από τις εταιρείες διαχείρισης «κόκκινων» δανείων, αφήνοντας αιχμές και κατά του Κ. Χατζηδάκη, κι άλλα τέτοια που όπως σε όλα τα αστικά κόμματα που βρίσκονται στην κυβέρνηση οι βουλευτές τους τα «θυμούνται» όταν θέλουν να διαφοροποιηθούν και αφού πρώτα έχουν ψηφίσει όλο το αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο.

Με την ανακοίνωση της απόφασης αποπομπής, ο ίδιος απέκλεισε χτες το ενδεχόμενο να παραδώσει την έδρα στη ΝΔ, συνδέοντας τη διαγραφή του με τα παραπάνω, ενώ από τη μεριά του Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης, αντέτεινε ότι ο Σαλμάς «κάνει μία προσπάθεια μετά από την αυτονόητη (...) ομόφωνη απόφαση διαγραφής του από την αρμόδια επιτροπή, να καταστήσει τον εαυτό του θύμα ή ήρωα των κόκκινων δανείων ή κάποιων νομοσχεδίων». Απέδωσε τη διαγραφή του στο ότι «συνέχισε να αναπαράγει συκοφαντικές διατυπώσεις» και να «διασπείρει συκοφαντίες στα κανάλια». Τέλος, τόνισε ότι «το δέον είναι η παράδοση της έδρας» από πλευράς Σαλμά, «γιατί κάποιος εκλέγεται επειδή συμμετέχει σε ψηφοδέλτια ενός κόμματος. Από εκεί και πέρα, όμως, η παράδοση ή μη της έδρας, είναι απόφαση ατομική».

Ακολούθησε το απόγευμα η ανακοίνωση από τα κεντρικά της ΝΔ ότι διαγράφεται και από μέλος του κόμματος.

Στο μεταξύ, τη διαγραφή Σαλμά έσπευσαν να «καταδικάσουν» Βελόπουλος και Λατινοπούλου, ενισχύοντας τα περί «φυγόκεντρων δυνάμεων προς τα δεξιά» της ΝΔ, με την προσπάθεια να λειτουργήσουν τα μορφώματα αυτά ως υποδοχείς της δυσαρέσκειας από την πολιτική της κυβέρνησης και για την επιστροφή της στο «μαντρί» του συστήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ