Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μόλις 29 υπάλληλοι στην Επιθεώρηση Εργασίας για 4 Περιφέρειες!

Κινητοποίηση χτες από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Να μη θρηνήσουν οι εργαζόμενοι άλλον νεκρό ή σακατεμένο συνάδελφό τους στη μάχη για το μεροκάματο απαίτησαν με παρέμβασή τους το πρωί της Δευτέρας στην Επιθεώρηση Εργασίας αντιπροσωπείες της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και συνδικάτων.

«Οχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη τους» και απαιτώντας τώρα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, με αφορμή και τα τραγικά στοιχεία, όπου σχεδόν ανά τρεις μέρες ένας εργαζόμενος χάνει τη ζωή του ενώ πάει για δουλειά, η αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών κάλεσε την υπηρεσία που έχει την ευθύνη των ελέγχων για τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων και Ηπείρου να προχωρήσει σε καθημερινούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας των εργαζομένων.

Σημειώθηκε ότι αυτά δεν υπάρχουν με ευθύνη της εργοδοσίας σε κάθε χώρο, επειδή στοιχίζουν σε «χρόνο» και χρήμα για τις επιχειρήσεις, ενώ καταγγέλθηκε ότι πρόκειται για πολιτική που εφαρμόζεται με τις «πλάτες» τόσο της σημερινής κυβέρνησης όσο και των προηγούμενων.

Από το σωματείο εργαζομένων στον ΔΕΔΔΗΕ Πάτρας, υπογραμμίστηκε ότι την ίδια ώρα που εργαζόμενοι δουλεύουν πάνω σε μεγάλα ύψη, σε ξύλινους στύλους, οι τελευταίοι... σαπίζουν, δεν έχουν ελεγχθεί για πάνω από 10 χρόνια (ενώ θα έπρεπε αυτό να γίνεται ανά δύο έτη), με κίνδυνο πρόκλησης σοβαρών «ατυχημάτων». Παράλληλα, από τα συνταξιουχικά σωματεία σημειώθηκε το απαράδεκτο συνταξιούχοι να αναγκάζονται να εργάζονται γιατί δεν φτάνει η σύνταξη και την ίδια ώρα, εκτός της κόπωσης και της ηλικίας, να μην υπάρχει κανένας έλεγχος!

Απαιτήθηκαν, επιπλέον, έλεγχοι να γίνουν σε εργολαβικές εταιρείες που αναλαμβάνουν έργα για επιχειρήσεις, χωρίς να τηρούν τα μέτρα προστασίας και με την ευθύνη να «πηγαινοέρχεται» ανάμεσα σε αυτούς και την εκάστοτε εταιρεία που τους προσλαμβάνει.

Αποκαλυπτικά ήταν και όσα αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της παρέμβασης και από τη Διεύθυνση του ΣΕΠΕ. Μεταξύ άλλων, σημειώθηκε πως το Σώμα διαθέτει 29 υπαλλήλους για τέσσερις Περιφέρειες (Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων και Ηπείρου), όπου είναι ουσιαστικά... αμέτρητοι οι χώροι δουλειάς!

Από την πλευρά του ΕΚΠ και των συνδικάτων δηλώθηκε ότι ανάλογες παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, σημειώνοντας ότι για την κατάσταση η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της, ενώ κλήθηκε και η Υπηρεσία, όχι μόνο να αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά και να τα αντιπαλέψει από κοινού με τους συνδικαλιστικούς φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ