Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κινητοποίηση ενάντια σε απολύσεις στη «Cepal»

Σε παράσταση διαμαρτυρίας για απολύσεις στη «Cepal», έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας στην Καλλιθέα, την Τρίτη 8 Οκτώβρη, στις 9.30 π.μ., καλεί το κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Αττικής. Εκείνη τη μέρα έχει οριστεί να γίνει τριμερής συνάντηση για την απόλυση δύο εργαζομένων που απασχολούσε για 10 και 5 χρόνια, στο ίδιο τμήμα, με την εργοδοσία της «Cepal» να τις δικαιολογεί με το πρόσχημα της χαμηλής απόδοσης. Μπροστά στην κινητοποίηση το κλαδικό σωματείο είχε οργανώσει για χτες το απόγευμα ανοιχτή συζήτηση - σύσκεψη.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι δύο απολύσεις ανακοινώθηκαν στις 6 Σεπτέμβρη και σημειώνει ότι για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως η αξιολόγηση δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα «εργαλείο» βελτίωσης των συνθηκών εργασίας. Ουσιαστικά είναι ένας εχθρικός μηχανισμός προς τους εργαζόμενους, στους οποίους πέφτει το «φταίξιμο» για τη μη επίτευξη των στόχων.

«Οι αλλεπάλληλες αξιολογήσεις», τονίζει, «μέσα στη μέρα, η εντατικοποίηση, η μόνιμη πίεση για στόχους και νούμερα κάτω από την απειλή της αξιολόγησης και της συνεπακόλουθης απόλυσης είναι καθημερινά φαινόμενα. Ενώ την ίδια στιγμή η εργοδοσία πασχίζει πάση θυσία να μας πείσει ότι οι δικές της στοχεύσεις ταυτίζονται με τα συμφέροντά μας. Οτι δεν έχουμε το δικαίωμα να αντιπαρατιθέμεθα στο χτύπημα των δικαιωμάτων μας, ούτε καν στις απολύσεις».

Οποιος μάλιστα υπερασπίζεται τα δικαιώματά του και αυτά των συναδέλφων του, κόντρα στους σχεδιασμούς της εταιρείας, «κατηγορείται ξεδιάντροπα για "ανάρμοστη συμπεριφορά", για "δημιουργία κλίματος αρνητισμού" (...) Δεν είναι τυχαίο ότι οι δύο συναδέλφισσες είναι οι δύο από τις τρεις που απάρτιζαν το ψηφοδέλτιο της "Συσπείρωσης Εργαζομένων Cepal" στις εκλογές για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων της εταιρείας τον προηγούμενο Δεκέμβρη, ενώ την τρίτη συνάδελφο η εταιρεία είχε φροντίσει να τη μετακινήσει στις αρχές του καλοκαιριού σε εργολάβο εταιρεία».

Απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία προβάλλει τη διέξοδο του συλλογικού αγώνα και απαιτεί: Την ανάκληση των δύο απολύσεων και να μη γίνεται καμιά άλλη απόλυση και καμιά δυσμενής μεταβολή στους όρους εργασίας. Να φύγουν τα δουλεμπορικά και όλοι οι εργαζόμενοι να απασχολούνται με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Επιχειρησιακές ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις που θα ισχύουν για όλους τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ