Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΥΓΕΙΑ
Αγωνιστική δράση, κάθε μέρα, σε όλη τη χώρα!

Πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις με κλιμάκωση μέχρι την πανυγειονομική απεργία στις 18 Οκτώβρη προγραμματίζουν ήδη τα σωματεία των δημόσιων νοσοκομείων, σε συντονισμό μάλιστα με κατά τόπους συνδικάτα και μαζικούς φορείς.

Μεταξύ άλλων προγραμματίζονται τις επόμενες μέρες:

-- ΨΝΑ Δαφνί: Σε μαζική Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε πρόγραμμα δράσης ενάντια στην ψυχιατρική μεταρρύθμιση με την εφαρμογή του εκτρωματικού νόμου: Αύριο, Τετάρτη, συμμετοχή και παρέμβαση στη 2η ΥΠΕ (Θηβών 196). Την Πέμπτη 26/9, στις 10.45 π.μ. συνάντηση όλων των εργαζομένων με δικηγόρο, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, σχετικά με τα επικίνδυνα κενά που φέρει το ΦΕΚ του νόμου, για την Ψυχική Υγεία και την Απεξάρτηση, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ερμηνευτικές εγκύκλιοι. Την Πέμπτη 3/10 (μέρα εγκαινίων της έκθεσης για τα 100 χρόνια ΨΝΑ Δαφνί), στη 1 μ.μ. πανελλαδική σύσκεψη ομοσπονδιών, σωματείων, φορέων και συλλόγων στον χώρο της Υγείας, της Ψυχικής Υγείας και της Απεξάρτησης, για την κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στον νόμο - έκτρωμα. Πέμπτη 10/10, 24ωρη απεργία στο ΨΝΑ.

-- ΠΑΓΝΗ - Κρήτη: Αύριο, Τετάρτη, κινητοποίηση για αγωνιστική υποδοχή στον υφυπουργό Υγείας, Δ. Βαρτζόπουλο, με στάση εργασίας από τις 7 π.μ. μέχρι τις 11 π.μ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σαλόνι του νοσοκομείου.

-- Χαλκίδα: Αύριο, Τετάρτη, στάση εργασίας των υγειονομικών (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας, στις 11 π.μ., στην είσοδο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

-- Νάουσα: Αύριο, Τετάρτη, συγκέντρωση οργανώνει η Ενωση Γιατρών Ημαθίας, στις 6 μ.μ., έξω από το νοσοκομείο, απαιτώντας να μην κλείσει καμία κλινική (παιδιατρική, καρδιολογική), ενίσχυση με γιατρούς και όλους τους αναγκαίους υγειονομικούς. Σε μαζική συμμετοχή καλεί το Εργατικό Κέντρο Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς».

-- Γιάννενα (Νοσοκομείο «Χατζηκώστα»): Αύριο, Τετάρτη, στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 11 π.μ. μπροστά στο ΤΕΠ ενάντια στη διάλυση της Μονάδας Σωματικής Αποτοξίνωσης Detox στο Πολυδύναμο Κέντρο του Νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τις προθέσεις της κυβέρνησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δ. Βαρτζόπουλου, να λειτουργήσει τη δομή από τις αρχές του νέου έτους με προσλήψεις εργαζομένων με «μπλοκάκι», ανατρέποντας έτσι τις εργασιακές σχέσεις στο πλαίσιο της «Ολοκλήρωσης της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ