Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ18
«Ασημένιες» νεάνιδες

Τη 2η θέση στον κόσμο κατέλαβε η Εθνική, μετά την ήττα στον τελικό από την Ισπανία

Τα κεκτημένα της από την προηγούμενη διοργάνωση στο Βελιγράδι διατήρησε η Εθνική πόλο νεανίδων και αναδείχθηκε «ασημένια» πρωταθλήτρια κόσμου, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ18 που έγινε στην Τσενγκντού της Κίνας. Στον τελικό της διοργάνωσης η Εθνική ηττήθηκε 11-9 από την Ισπανία, που πήρε το χρυσό, μετά από αξιέπαινη προσπάθεια. Σε κάθε περίπτωση η επιτυχία των κοριτσιών της Εθνικής είναι αναμφισβήτητη, καθώς μέσα σε λίγες βδομάδες κατάφεραν να ανέβουν σε βάθρο διεθνούς διοργάνωσης για δεύτερη φορά, μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ19 στο Ζάγκρεμπ. Συνολικά ήταν το τέταρτο μετάλλιο για το ελληνικό πόλο στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.

Στον τελικό με τις Ισπανίδες τα κορίτσια της Εθνικής πάλεψαν και το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με καταλυτική την τρίτη περίοδο, όταν η Ισπανία προηγήθηκε με 3 γκολ (9-6).

Ελλάδα (Ευτυχία Καραγιάννη): Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη, Κοβάτσεβιτς 3, Φουράκη 1, Δρακωτού 1, Πιοβάν, Μπέτα, Γαλανοπούλου, Κλαψιανού 1, Καραμπέτσου 3, Κυριακοπούλου, Οικονόμου, Κρασσά.

Ισπανία (Μαριάν Ντίαθ Λιθαράν): Ρομάν, Μουρίγιο 1, Κάπελ, Τσάμπο 1, Χιρόνες, Γκρανέρο 4, Τορέντε, Μπαριούσο 1, Πιτάρ 3, Μποϊχαντέρα, Μαρτίνεθ 1, Γκονθάλεθ, Ντίαθ.

  • Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ουγγαρία, που νίκησε στον μικρό τελικό τις ΗΠΑ με 14-13.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ