Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΧΙΣΤΟ
Ανατροπή βυτιοφόρου με υγραέριο

Τροχαίο με ανατροπή βυτιοφόρου σημειώθηκε χτες το μεσημέρι στη λεωφόρο Σχιστού στο ρεύμα προς Κερατσίνι, με αποτέλεσμα να γίνει εκτροπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός αλλά υπήρχε διαρροή υγραερίου, που μετέφερε το βυτιοφόρο και συνέχεια έγινε πολύωρη επιχείρηση για τη μετάγγιση του καυσίμου σε άλλο βυτιοφόρο. Επίσης, οι πρόσφυγες και μετανάστες της δομής στο Σχιστό μεταφέρθηκαν στο περιβαλλοντικό πάρκο.

Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ: «Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό»

Οι ΚΟ Κερατσινίου, Δραπετσώνας και Περάματος της ΤΟ Πειραιά του ΚΚΕ με αφορμή το συμβάν σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν: «Η ανατροπή βυτιοφόρου με υγραέριο, σήμερα Δευτέρα 23/9, στη λεωφόρο Σχιστού στο ρεύμα προς Κερατσίνι, λίγα χιλιόμετρα από τον αστικό ιστό στο Κερατσίνι και από σχολεία της περιοχής, δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Θυμίζουμε και παλιότερα έχουν συμβεί ανάλογα σε οδικούς άξονες της Αττικής κοντά σε βιομηχανίες, χώρους δουλειάς, ορισμένα από αυτά συνοδεύονταν και με εκδήλωση φωτιάς λόγω των φορτίων που μεταφέρουν τα βυτιοφόρα και με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό χιλιάδων οδηγών. Τέτοια περιστατικά κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και προκαλούν σοβαρή ανησυχία σε εργαζόμενους και κατοίκους στην περιοχή. Αφού και σήμερα χρειάστηκαν ώρες για να εκκενωθούν επιχειρήσεις και χώροι δουλειάς, όπως και η δομή μεταναστών και προσφύγων στο Σχιστό. Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται η πλήρης απουσία ουσιαστικών μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής, αλλά και ουσιαστικών διαδικασιών ενημέρωσης και εκπαίδευσης του πληθυσμού για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ή ακόμα και αναγκαίων οδών μαζικής διαφυγής αν απαιτηθεί απομάκρυνση πληθυσμού. Σε Κερατσίνι, Δραπετσώνα και Πέραμα είναι ζητήματα που εδώ και χρόνια αναδεικνύουν το ΚΚΕ με παρεμβάσεις στη Βουλή και οι εκλεγμένοι με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", όπως και εργατικά σωματεία και φορείς της περιοχής, προειδοποιώντας μάλιστα και για τον κίνδυνο βιομηχανικού ατυχήματος λόγω των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων μέσα στον οικιστικό ιστό.

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι είναι επιτακτικό τα σωματεία και οι φορείς της περιοχής να δυναμώσουν τον αγώνα για τις ανάγκες τους, για να μην είναι οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι των περιοχών εκτεθειμένοι σε τεράστιους κινδύνους, πριν να ζήσουμε τα χειρότερα!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ