Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΙΡΑΝ
Διαβουλεύσεις για το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγκτσί, σε βίντεο που ανάρτησε χτες στο κανάλι του στο Telegram, δήλωσε έτοιμος να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη «αν είναι πρόθυμα και τα άλλα μέρη».

Πρόσθεσε δε ότι θα παραμείνει στις ΗΠΑ και μετά την αποχώρηση του Ιρανού Προέδρου, ώστε να δει ομολόγους του από διάφορες χώρες, με στόχο την έναρξη νέου γύρου συνομιλιών. Απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο να συναντήσει τον Αμερικανό ομόλογό του, Α. Μπλίνκεν, εκτιμώντας ότι δεν είναι σκόπιμη μια τέτοια συζήτηση υπό τις παρούσες συνθήκες.

Εξονυχιστικοί έλεγχοι σε συσκευές επικοινωνίας

Μετά τις αιματηρές εκρήξεις βομβητών, ασυρμάτων και άλλων συσκευών επικοινωνίας στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου στον Λίβανο, οι Ιρανοί «Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης» κάλεσαν όλα τα μέλη τους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν οποιαδήποτε συσκευή επικοινωνίας προτού αυτές περάσουν από εξονυχιστικό ειδικό έλεγχο, μολονότι οι περισσότερες έχουν κατασκευαστεί στο Ιράν ή έχουν εισαχθεί από Κίνα και Ρωσία.

Αξιωματούχος των «Φρουρών της Επανάστασης» δήλωσε χτες ότι πλέον οι εξονυχιστικοί έλεγχοι αφορούν κι άλλες «ευαίσθητες» συσκευές, και όχι μόνο αυτές με σκοπό την επικοινωνία.

Παράλληλα ξεκίνησε λεπτομερής έρευνα και γύρω από τους τραπεζικούς λογαριασμούς μεσαίων και υψηλόβαθμων στελεχών των «Φρουρών», καθώς επίσης για το ιστορικό μετακινήσεων των ίδιων και των οικογενειών τους, ώστε να εντοπιστούν τυχόν συνεργάτες στρατολογημένοι από τη Μοσάντ.

Νωρίτερα, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μετέδωσε ότι οι ιρανικές αρχές συνέλαβαν 12 άτομα με την κατηγορία της συνεργασίας με το Ισραήλ σε 6 επαρχίες της χώρας, χωρίς να διευκρινιστούν η ημερομηνία σύλληψης και η εθνικότητα των συλληφθέντων.

  • Διάταγμα για ευρύ κυβερνητικό ανασχηματισμό υπέγραψε χτες ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ Ασαντ. Μεταξύ άλλων ο μέχρι πρότινος υπουργός Εξωτερικών Μικντάντ Φαϊσάλ διορίστηκε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, νέος πρωθυπουργός ο Μοχάμαντ Γκάζι Αλ Τζαλάλι, υπουργός Εξωτερικών ο Μπασάμ Σαμπάγκ και υπουργός Αμυνας ο αντιστράτηγος Αλί Μαχμούντ Αμπάς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ