Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
50 ΧΡΟΝΙΑ ΡΙΖΟΣ ΝΟΜΙΜΗ
Οι αναγνώστες του «Ριζοσπάστη» μας εύχονται...

Ζεστά λόγια από όσους βρέθηκαν στο περίπτερο του «Ριζοσπάστη» στο Φεστιβάλ και έγραψαν δυο γραμμές στο βιβλίο εντυπώσεων

Τα «προεόρτια» της σημερινής επετείου είχαν την τιμητική τους στην κορύφωση των εκδηλώσεων του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο Πάρκο Τρίτση.

Εκεί δέσποζε μεταξύ άλλων και το περίπτερο του «Ριζοσπάστη», με στιγμές από την 50χρονη διαδρομή του μετά τη νόμιμη επανέκδοση.

Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε το περίπτερο, κοντοστάθηκε στις προθήκες για να δει ιστορικά φύλλα της εφημερίδας, φωτογραφικό και αρχειακό υλικό.

Για εμάς που τους υποδεχτήκαμε, μας γεμίζουν δύναμη τα χαμόγελα όλων, τα ζεστά λόγια που εισπράξαμε, οι συγκινητικές ιστορίες που ακούσαμε μαζί με τις αναμνήσεις του καθενός για την εφημερίδα.

Η συγκίνηση όλων ήταν εμφανής καθώς κοίταγαν τα εκθέματα στις προθήκες, όπως το πρώτο φύλλο της νόμιμης επανέκδοσης ή το πρωτοσέλιδο - αφίσα με την κόκκινη σημαία να ανεμίζει και τον τίτλο «Ελπίδα η πάλη των λαών - Ψηλά τη σημαία!».

Ενα μικρό κομμάτι από τα παραπάνω αποτυπώθηκε και στο «βιβλίο εντυπώσεων», όπου αναγνώστες όλων των ηλικιών κατέγραψαν με σύντομα αλλά μεστά λόγια τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους, αλλά και τις ευχές τους στον «Ριζοσπάστη» και στο Κόμμα μας.

Πίσω από τα ξεχωριστά τους λόγια, εύκολα μπορεί κανείς να διακρίνει τη μοναδική σχέση της εφημερίδας με τους αναγνώστες της. Αλλά και το «βάρος» που έχει ο «Ριζοσπάστης» ως εφημερίδα της δράσης, καθημερινός σύντροφος και καθοδηγητής, στήριγμα των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών και της νεολαίας.


Μερικά από αυτά τα θερμά λόγια για τον «Ρίζο», όπως γράφουν οι περισσότεροι, παρουσιάζουμε παρακάτω. Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς!

* * *

«Είχα δει το πρώτο φύλλο της νόμιμης επανέκδοσης του "Ριζοσπάστη" σε εικόνες και σε φωτογραφίες. Οταν όμως το είδα στην προθήκη του 50ού Φεστιβάλ της ΚΝΕ, μου σηκώθηκε η τρίχα. Ραντεβού και πάλι αύριο στο επόμενο φύλλο αγαπητέ "Ριζοσπάστη"».

***

«Μαθήτρια στο λύκειο πήρα και διάβασα πρώτη φορά. Τότε έπαιρνα μόνο το σαββατοκύριακο διότι νόμιζα πως δεν προλάβαινα. Στη σχολή όμως κατάλαβα τι σημαίνει καθημερινός σύντροφος, καθημερινός καθοδηγητής. Σε καθετί που απασχολούσε έβρισκα μέσα στο φύλλο την κατεύθυνση που χρειαζόμουν! 20 χρόνια μετά το πρώτο φύλλο που διάβασα, είμαι εδώ και κάθε μέρα χαμογελάω όταν πιάσω το φύλλο στα χέρια μου».

* * *

«Ο Ρίζος μας με συντροφεύει κάθε μέρα, μου δίνει ελπίδα, με οπλίζει, με δυναμώνει, με κάνει καλύτερο άνθρωπο, καλύτερο σύντροφο. Στον αγώνα πάντα με το Κόμμα, πάντα με τον Ρίζο μας».

* * *

«Στον καθημερινό μας σύντροφο και καθοδηγητή χρωστάμε πολλά. Καλούς αγώνες για την υπεράσπιση της αλήθειας και των συμφερόντων της εργατικής τάξης».

* * *

«Με τον Ρίζο καθημερινά παίρνουμε τη σκυτάλη του αγώνα και συνεχίζουμε».

* * *

«"Ριζοσπάστης" ένα "παράθυρο" ορθάνοιχτο στον κόσμο, στους αγώνες του λαού για ένα φωτεινό αύριο!».

* * *

«Μια ζωή δίπλα στους εργάτες, στους αγώνες τους και μια μάχη ως το τέλος του δρόμου που το λένε σοσιαλισμό - κομμουνισμό».

* * *

«Δεν υπάρχει αγώνας του λαού και της νεολαίας που να μην ξεκινά με τον καθημερινό μας σύντροφο, τον "Ριζοσπάστη"».

* * *

«Ο διαφωτιστής και καθοδηγητής σε κάθε κομμάτι της ζωής!».

* * *

«Ο "Ριζοσπάστης" για πάντα στην καρδιά, στο μυαλό και στα χέρια του κάθε εργαζόμενου...».

* * *

«Γιατί η αλήθεια γράφεται με κόκκινο!».

* * *

«Το πρώτο καλημέρα στην εφημερίδα μας από τους πρώτους συνδρομητές».

* * *

«"Ριζοσπάστης" όπλο στην τσέπη, στο νου και στην καρδιά μας».

* * *

«Ρίζος, στο μεδούλι της εργατικής τάξης. Για πάντα».

* * *

«Ενας αγώνας χωρίς τέρμα... Μια φωνή χωρίς παραφωνία».

* * *

«Ρίζος, όπως φωνή του λαού».

* * *

«"Ριζοσπάστη" γερά να λες την αλήθεια στους εργάτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ