Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
50 ΧΡΟΝΙΑ ΡΙΖΟΣ ΝΟΜΙΜΗ
Μόνιμος υποστηρικτής των αγώνων των σπουδαστών

Κωνσταντίνος Μπουντόλος, ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ

Μετά την αφυπηρέτησή μου ασχολούμαι με το οδοιπορικό των αγώνων της ΕΑΣΑ για την ανωτατοποίηση (ξεκινά από το 1974 έως το 1983 που έγινε Τμήμα του ΕΚΠΑ). Συνεχίζω με τα επόμενα σαράντα (40) της Σχολής ΕΦΑΑ αναδεικνύοντας την ιστορία της.

Ο «Ριζοσπάστης» από την αρχή της νόμιμης επανέκδοσης ήταν ο μόνιμος υποστηρικτής των αγώνων που έδωσαν οι σπουδαστές της Εθνικής Ακαδημίας Σωματικής Αγωγής για να γίνει Ανώτατη η Σχολή, μέσα σε συνθήκες αστυνομοκρατίας, κυβερνητικής αδιαλλαξίας και εμπαιγμού.

Ο αγώνας αυτός δικαιώθηκε και ο «Ρίζος» έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ενημέρωση της κοινωνίας και στην ανάδειξη της αναγκαιότητας να υπάρξει βελτίωση των σπουδών, αλλά και η άσκηση, όπως και ο αθλητισμός να είναι υπόθεση όλων και όχι των ολίγων.

Τα άρθρα εκείνης της περιόδου (1975-78) με τους χαρακτηριστικούς τίτλους «Ανώτατη ΕΑΣΑ», «Συγκέντρωση σπουδαστών της ΕΑΣΑ στο υπ. Παιδείας, παρά την τρομοκρατία» έδωσαν ώθηση στη μαζικότητα όπως και στην αποφασιστικότητα των νέων να κερδίσουν το στοίχημα της ανωτατοποίησης της Σχολής και της ένταξης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1983 με τον ν.1268/82.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ