Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Κατάθεση για τα δολοφονικά τάγματα εφόδου

Παρουσία δικαστή, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ΓΑΔΑ, μέσω ηχητικού συστήματος τηλεδιάσκεψης και με τη φωνή αλλοιωμένη, κατέθεσε και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, χτες, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, ο πρώτος λεγόμενος προστατευόμενος μάρτυρας. Να σημειωθεί ότι η Πολιτική Αγωγή, όπως έχει δηλώσει και σε αυτό το δικαστήριο, δεν θα εξετάσει τους λεγόμενους προστατευόμενους μάρτυρες, λόγω αντίθεσής της από θέση αρχής στο συγκεκριμένο αντιδραστικό νομικό πλαίσιο.

Ο αποκαλούμενος ως «Α» μάρτυρας, που ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής μέχρι το 2013, αναφέρθηκε στις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου και μίλησε για την εκπαίδευση των μελών.

Για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, τον ναζιστή Ρουπακιά, ανέφερε ότι ήταν ο άνθρωπος που μπορούσε να κάνει τα πάντα και για όλες τις δουλειές. «Ερχόταν στη Μαλακάσα. Ηταν εκπαιδευτής. Εκπαιδευόμασταν με μαχαίρι και μας έδειχνε σε ποια σημεία να χτυπήσουμε, για να είναι ακαριαίος ο θάνατος. Ηταν εκπαιδευμένος. Ηταν χρόνια στην οργάνωση». Μάλιστα, μιλώντας για την ιεραρχία της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης είπε: «Ο μεγάλος ήταν ο Μιχαλολιάκος, μετά ο Κασιδιάρης και μετά ο Λαγός, που φωνάζει, και μετά οι υπόλοιποι οι φαντάροι. Υπήρχε υποταγή. Με τους μεγάλους για να μιλήσεις έπρεπε ιεραρχικά. Δεν υπήρχαν τυχαίες επιθέσεις. Ηταν όλες προγραμματισμένες». Για τη δολοφονία Φύσσα κατέθεσε ότι ήταν στοχοποιημένος για να τον σκοτώσουν.

Μίλησε για δύο επιθέσεις όπου συμμετείχε, τη μία στου Ρέντη όπου ξυλοκοπήθηκε ένας αλλοδαπός και την άλλη στην πλατεία Ιπποδαμείας, όπου χτυπήθηκαν αλλοδαποί και Ελληνες. Αναφέρθηκε και στα όπλα που είχαν τα στελέχη των Τοπικών διασκορπισμένα, κάνοντας αναφορά και στα δύο περίστροφα του Πατέλη. Τέλος, σημείωσε: «Οταν αποχώρησα δεχόμουν απειλές, και η οικογένειά μου»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ