Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για δεύτερη χρονιά

© Periklis Antoniou

Για δεύτερη χρονιά ανεβαίνει το βραβευμένο με Νόμπελ έργο «Οι αρουραίοι», του Γερμανού Γκέρχαρτ Χάουπτμαν σε μετάφραση Αλέξανδρου Κοέν. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Παπαδογιάννης, στο θέατρο «Αργώ» (Ελευσινίων 13 - 15, Μεταξουργείο) από τις 25 Οκτώβρη και κάθε Παρασκευή στις 21.00.

Το έργο έχει ξαναπαιχτεί μόνο άλλη μία φορά στην Ελλάδα. Πρόκειται για έντονο κοινωνικό δράμα, το οποίο αντικατοπτρίζει τα σαθρά θεμέλια της κοινωνίας του Βερολίνου στην πραγματικότητα του σήμερα, καθιστώντας το έργο απόλυτα επίκαιρο.

Αυτά τα μικρά τριχωτά θηλαστικά λειτουργούν καθαρά εγωκεντρικά, έχοντας ως αποκλειστικό τους μέλημα την επιβίωσή τους. Ετσι και οι ήρωες του έργου, ως ανθρωπόμορφοι αρουραίοι, βιώνουν την απώλεια, την ανάγκη της μητρότητας, τον έρωτα, τον θάνατο και τη σκληρότητα των επιθυμιών τους - ενώ επιδιώκουν την επιβίωσή τους με κάθε τρόπο και μέσο.

Παίζουν: Αθηνά Ασημάκη, Γεώργιος - Ερμήνοος Καπετανάκος, Μαρίνα Κονδάκη, Αλέξης Κουτσοχέρας, Φένια Μαϊδώνη, Μελανία Μπαλτσίδου, Γιάννης Παπαδογιάννης, Νίκος Φραγκιουδάκης.

Προπώληση more.com.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ