Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΕΛΜΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Για 11η χρονιά το «Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης»

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να ενισχύσουν το «Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης» που υλοποιούν για 11η συνεχόμενη χρονιά, καθώς και στους μαθητές να συμμετέχουν σ' αυτό, απευθύνουν το Εργατικό Κέντρο και η ΕΛΜΕ Ζακύνθου.

Πρόκειται για προσπάθεια που συνεχίζεται από το 2013, με τους δύο φορείς να συγκεντρώνουν αιτήσεις συμμετοχής από Δευτέρα έως Παρασκευή (9 π.μ. - 1 μ.μ.), στα γραφεία του ΕΚΖ (Ευγενίδου 5) και στο τηλ. 2695042389, καλώντας τους συλλόγους διδασκόντων να κοινοποιήσουν την πρωτοβουλία τους και στα 5μελή και 15μελή των μαθητών.

Υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, πως σε συνθήκες δυσκολιών για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες τα μαθήματα μπορούν να αποτελέσουν στήριγμα, Εργατικό Κέντρο και ΕΛΜΕ Ζακύνθου επισημαίνουν:

«Σε αυτές τις συνθήκες, λοιπόν, επιβάλλεται η λειτουργία των Λαϊκών Φροντιστηρίων Αλληλεγγύης, ώστε από τη μια να στηριχτούν οι λαϊκές οικογένειες απέναντι στο άμεσο πρόβλημα και από την άλλη να προβληθεί η αξία της αλληλεγγύης στον αγώνα για τη διεκδίκηση όλων όσα ανήκουν στον λαό, μεταξύ αυτών και μιας πραγματικά σύγχρονης - δημόσιας - δωρεάν Παιδείας, ισότιμης για όλα τα παιδιά. Γιατί η μόρφωση είναι δικαίωμα!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ