Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
50ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Dead Prez: «50 χρόνια αντίστασης, 50 χρόνια επαναστατικότητας»

Το θρυλικό δίδυμο του πολιτικοποιημένου hip hop έδωσε μια μοναδική συναυλία στη Μαθητική Σκηνή το Σάββατο

Μία συναυλία χωρίς προηγούμενο για την ελληνική hip hop σκηνή πραγματοποίησαν οι θρυλικοί Dead Prez, σε μία μοναδική εμφάνιση στην Ελλάδα στη Μαθητική Σκηνή του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» το βράδυ του Σαββάτου.

Στην ασφυκτικά γεμάτη Μαθητική Σκηνή του Φεστιβάλ, το ανατρεπτικό σχήμα, με στίχους ενάντια στην καταστολή, στον ρατσισμό αλλά και για την πάλη για την απελευθέρωση από τους εκμεταλλευτές, βρέθηκε σε έναν συνεχή, ενθουσιώδη διάλογο με το κοινό.

Ευχαριστώντας την ΚΝΕ για την πρόσκληση στο Φεστιβάλ, οι Dead Prez είπαν: «50 χρόνια αντίστασης, 50 χρόνια επαναστατικότητας, συμμετέχετε στον αγώνα, βγείτε έξω από τα σπίτια σας».

«Εχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε εδώ την πραγματική Ελλάδα, εδώ στην Αθήνα. Δεν έχουμε πάντα την ευκαιρία να παίξουμε αυτά τα τραγούδια μπροστά σε ανθρώπους για τους οποίους τα γράψαμε. Είστε ακριβώς οι άνθρωποι για τους οποίους έχουμε γράψει αυτά τα κομμάτια», είπαν, προσθέτοντας πως είναι τιμή τους να βρίσκονται σε ένα φεστιβάλ που διοργανώνει ένα Κομμουνιστικό Κόμμα.

Συνεχής ήταν η αναφορά τους στη σφαγή που διαπράττεται στην Παλαιστίνη: «Ας μιλήσουμε για πόλεμο, ας μιλήσουμε για αντίσταση», είπαν στην αρχή της συναυλίας, καλώντας το πλήθος να φωνάξει για «λευτεριά στην Παλαιστίνη».


Συνθήματα για την Παλαιστίνη φώναξαν και αφότου προσκάλεσαν τον πρόεδρο του συνδικάτου εργαζομένων στην «Amazon», Chris Smalls, στη σκηνή του Φεστιβάλ. «Δεν θέλουμε να χρηματοδοτούμε βόμβες, να χρηματοδοτούμε μια γενοκτονία», είπαν αναφερόμενοι στον λαό των ΗΠΑ και πρόσθεσαν: «Η επανάσταση των εργατών στις ΗΠΑ σημαίνει ούτε Τραμπ, ούτε Καμάλα, σημαίνει εξουσία στον λαό!».

Μετά το τέλος της συναυλίας, το συγκρότημα έλαβε ως αναμνηστικό της συμμετοχής του στο 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» μια συλλογή με αφίσες της ΚΝΕ και στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον Γραμματέα της ΚΝΕ, Θοδωρή Κωτσαντή, ευχαριστώντας τον για την πρόσκληση στο Φεστιβάλ.

Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» αμέσως μετά τη συναυλία, ο M-1 μοιράστηκε τον ενθουσιασμό του για την συμμετοχή του σχήματός του στο 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»: «Αυτό είναι καταπληκτικό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δουλέψαμε τόσα χρόνια. Αυτό (σ.σ. που συνέβη) είναι ο συνδυασμός τού τι σημαίνει να έχεις 25 χρόνια επαναστατικής κουλτούρας. Το χιπ χοπ μας παρείχε ένα μέσο για να πούμε την αλήθεια και είμαστε ευτυχείς που αυτό έχει νόημα στην παγκόσμια σκηνή, εδώ, στα 50 χρόνια. Το θεωρούμε τιμή μας και σας ευχαριστώ που μας φιλοξενήσατε εδώ».



ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γράφτηκε Ιστορία! (2024-09-24 00:00:00.0)
«50 χρόνια ένα παράθυρο ανοιχτό στη λιακάδα» (2024-09-11 00:00:00.0)
Η ΚΝΕ φέρνει στην Ελλάδα το θρυλικό hip hop συγκρότημα Dead Prez (2024-08-31 00:00:00.0)
Η ΚΝΕ φέρνει στην Ελλάδα το θρυλικό hip hop συγκρότημα Dead Prez (2024-08-30 00:00:00.0)
«Κυψέλη» νεανικής δημιουργίας και γνώσης (2024-07-17 00:00:00.0)
Η Γκράβα ο δεύτερος σταθμός του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» (2024-05-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ