Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
50ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Στιγμές γέλιου σταθερά στο πρόγραμμα!

Στις Σκηνές του Φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια κρατιέται μια «θέση» για τη σάτιρα, με stand-up comedy σε μεγάλα κέφια. Την Παρασκευή, με μια παράσταση αιχμηρή και γεμάτη χιούμορ ο Χριστόφορος Ζαραλίκος άνοιξε το πρόγραμμα στη Σκηνή Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων.

Με τα «βέλη» της σάτιρας στη φαρέτρα του, έβαλε στο στόχαστρό του τα κακώς κείμενα της πολιτικής και της κοινωνίας, αναδεικνύοντας παράλληλα τη φαιδρή πλευρά της καθημερινότητας. Ο Χρ. Ζαραλίκος έκανε αναφορά στην εικόνα πανηγυριού που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό, με μια κυβέρνηση που είναι ...για τα πανηγύρια, με τα πανηγύρια στο ΠΑΣΟΚ για την εκλογή νέου προέδρου, αλλά και τα όσα φαιδρά συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, παρατηρώντας πως «ενώ όλα τα κόμματα έχουν πανηγύρι, στο ΚΚΕ έχουν Φεστιβάλ!».

Ηταν μια παράσταση που τα είχε όλα: Ανελέητο χιούμορ, συντροφικά πειράγματα, αλλά και πολιτική άποψη για τα πράγματα, όπως πρέπει να έχει η σάτιρα.

Το Σάββατο, η Μαθητική Σκηνή σε μεγάλα κέφια φιλοξένησε νέους, ταλαντούχους κωμικούς οι οποίοι μοιράστηκαν με ανθρώπους όλων των ηλικιών μια κωμική ματιά στην καθημερινότητα σε κάθε της εκδοχή, μπόλικη δόση αυτοσαρκασμού γιατί - όπως ακούσαμε - «αν δεν αυτοσαρκάζεσαι σου αφαιρούν την άδεια κωμικού», για την οικογένεια και τις σχέσεις. Ο Γιώργος Αλεβίζος και ο Σταμάτης Θανασάκης με ιστορίες από καθημερινά «ζόρια». Ο Παναγιώτης Κούδας με μια κωμική ματιά στην κωμωδία stand-up και στους ανθρώπους της, όπως και ο Αλέξανδρος Πασπαρδάνης που τον διαδέχτηκε στη σκηνή. Εξομολογητική, καυστική, άμεση, την παράσταση έκλεισε η Χρύσα Κατσαρίνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ