Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROPA LEAGUE
«Ποδαρικό» στα δύσκολα για τον ΠΑΟΚ

Οι πρωταθλητές Ελλάδας δοκιμάζονται εκτός έδρας με τη Γαλατασαράι για την πρεμιέρα της League Phase

Πέφτοντας με το «καλημέρα» στα δύσκολα, ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ γίνεται σήμερα η πρώτη ελληνική ομάδα που θα πάρει «γεύση» από την ανανεωμένη κύρια φάση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Η πρεμιέρα της λεγόμενης League Phase του Europa League βρίσκει τον «Δικέφαλο του Βορρά» να δοκιμάζεται στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στη Γαλατασαράι (22.00 - Cosmote Sport 2), σε ένα από τους πιο δύσκολους αγώνες που θα κληθεί να δώσει σε αυτήν την πρώτη φάση.

Τα νέα δεδομένα

Θυμίζουμε ότι μετά τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε η UEFA στις διοργανώσεις της, και στο Europa League - όπως και στο Champions League - δεν υπάρχουν πλέον όμιλοι. Αντίθετα, κάθε ομάδα θα παίξει με 8 διαφορετικές αντιπάλους, 4 εντός και 4 εκτός έδρας, και η βαθμολογία θα είναι ενιαία για τις 36 ομάδες της League Phase, από την οποία οι 8 πρώτες θα περάσουν απευθείας στους «16» και οι ομάδες στις θέσεις 9 έως 24 θα διεκδικήσουν την πρόκριση μέσα από γύρο μπαράζ, ενώ οι ομάδες στις θέσεις 25 έως 36 θα αποκλειστούν από την ευρωπαϊκή συνέχεια.

Με βλέψεις πρόκρισης

Φυσικά, για τους πρωταθλητές Ελλάδας στόχος είναι η πρόκριση στους «16», είτε απευθείας είτε μέσω μπαράζ, και καλούνται να αντεπεξέλθουν στις νέες απαιτήσεις, ιδίως το γεγονός ότι θα αντιμετωπίσουν 8 διαφορετικές ομάδες, με τον κάθε αγώνα πλέον να παίζει τον ρόλο του και να έχει τη δική του βαρύτητα.

Στο ξεκίνημα της πρώτης φάσης ο ΠΑΟΚ βρίσκει στον δρόμο του τον θεωρητικά δεύτερο ισχυρότερο αντίπαλό του μετά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους Θεσσαλονικείς να επιδιώκουν μια θετική αρχή. Με ανεβασμένη ψυχολογία, έπειτα και από τις καλές εμφανίσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα οι οποίες έφεραν την ομάδα στην κορυφή, στον «Δικέφαλο του Βορρά» επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την αποψινή αναμέτρηση.


Eurokinissi Sports

Εκτός αποστολής του ΠΑΟΚ έχουν τεθεί ο τραυματίας Τόμας και ο Τσιφτσής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ