Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΑΡΑΓΓΙ ΣΑΜΑΡΙΑΣ
Καταγγελίες για τα πρωτόκολλα ασφαλείας και την έλλειψη γιατρού

Σωρεία ερωτημάτων για το κατά πόσο τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα ασφαλείας, αλλά και το αν υπάρχουν κατάλληλα μέτρα προστασίας, οι υποδομές και επαρκές προσωπικό για τη διασφάλιση της ασφαλούς διέλευσης των επισκεπτών και των εργαζομένων στο Φαράγγι της Σαμαριάς προκύπτουν σχεδόν μια βδομάδα μετά τον τραγικό θανάσιμο τραυματισμό τουρίστριας. Αποδεικνύεται ότι ακόμα και οι εθνικοί δρυμοί και τα φυσικά αξιοθέατα της χώρας λειτουργούν στη λογική κόστους - οφέλους. Η ασφάλεια εργαζομένων και επισκεπτών θυσιάζεται στον βωμό του κέρδους και των εισιτηρίων που έχουν επιβληθεί σε κάποιους από αυτούς.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, η άτυχη γυναικά υπέστη «ολιγαιμική καταπληξία, τραυματική ρήξη αγγείων κάτω άκρου», δηλαδή πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία όταν χτυπήθηκε στο πόδι από δέντρο που κόπηκε από κατάρρευση βράχου.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρωτοβουλία εργαζομένων του Φαραγγιού, σημειώνει ότι τα φαινόμενα κατολισθήσεων είναι αρκετά συχνά. Στην ανακοίνωσή τους αμφισβητούν τα όσα έχουν ακουστεί από επίσημες αρχές για ξαφνικό φαινόμενο, σημειώνοντας ότι στις 18 Σεπτεμβρίου έβρεξε σε όλο τον νομό. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι «στις 7 το πρωί εκείνης της μέρας βλέπαμε σε πολλές ιστοσελίδες πρόγνωσης καιρού ότι από τις 12 θα έχουμε καταιγίδες».

Καταλήγοντας σημειώνουν: «Απαιτούμε να είναι η τελευταία φορά. Γιατί ο σεβασμός στους νεκρούς δεν εξαντλείται μόνο στο από ποιους μεταφέρονται, αλλά πρώτα και κύρια από το αν ο θάνατός τους προστάτεψε τους επόμενους ανθρώπους από το να έχουν την ίδια "τύχη"». Κλείνοντας απαιτούν να υπάρξουν απαντήσεις για το ποιος είναι υπεύθυνος και έπρεπε να πάρει την ευθύνη το φαράγγι να μείνει κλειστό και γιατί δεν το έκανε.

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Αγίας Ρουμέλης καταγγέλλει ότι το χωριό στο οποίο καταλήγει το φαράγγι της Σαμαριάς, έχει μείνει χωρίς γιατρό από τις 17 Αυγούστου, παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων ότι η εξυπηρέτηση του φαραγγιού και του χωριού δεν μπορεί να γίνεται από μια αγροτική γιατρό.

Ακόμα η Ενωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Χανίων κατήγγειλε ότι τρεις πυροσβέστες έλαβαν εντολή να διασχίσουν το Φαράγγι Σαμαριάς το βράδυ της ημέρας του θανάτου της 33χρονης τουρίστριας, ενώ αυτό δεν χρειαζόταν, αφού ήταν γνωστό ότι είχαν αποχωρήσει όλοι οι επισκέπτες, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν. Μάλιστα χαρακτηριστικά σημειώνει ότι «όταν οι συνάδελφοι παραπονέθηκαν ότι πέφτουν πέτρες και βράχια, η απάντηση που πήραν ήταν "φορέστε κράνος"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ