Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΡΗΤΗΣ
Επερώτηση για τη λήψη μέτρων για την αντιπλημμυρική προστασία

Την ανάγκη να ληφθούν άμεσα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Κρήτης, ενόψει του φθινοπώρου και του χειμώνα, επισημαίνει σε Επερώτησή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης προς το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Με αφορμή τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν από μία δυνατή βροχή στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Γαζίου του δήμου Μαλεβιζίου, η οποία κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά και τις μεγάλες καταστροφές αγροτικών καλλιεργειών που πλημμύρισαν τον περασμένο Μάιο, στο Φόδελε του δήμου Μαλεβιζίου, όπου υπήρχαν και θύματα, καθώς και τις φονικές πλημμύρες τον Οκτώβρη του 2022 σε Αγία Πελαγία, Λυγαριά και Παλαιόκαστρο, η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά μέτρα εδώ και τώρα.

Καταγγέλλει την πλήρη απουσία σχεδιασμού πρόληψης με σκοπό τη μείωση της τρωτότητας και την ελαχιστοποίηση του πλημμυρικού κινδύνου, όπως έδειξαν και οι πρόσφατες βροχοπτώσεις με την απαράδεκτη κατάσταση του οδικού δικτύου, όπως ο δρόμος προς Λέντα, όπου στον Κρότο υπάρχουν 3 σημεία με επικίνδυνες υποσκαφές, ενώ από εκεί διέρχονται καθημερινά οι κάτοικοι των χωριών και οι μαθητές, όπως και χιλιάδες τουρίστες κάθε καλοκαίρι.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στηλιτεύει την πολιτική κυβερνήσεων και τοπικών αρχών, που με τη μόνιμη επίκληση της κλιματικής αλλαγής, της «θεομηνίας», των «έντονων καιρικών φαινομένων», επιχειρούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους όπως και της ΕΕ, που αντιμετωπίζουν την πολιτική προστασία ως «κόστος».

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Γι' αυτό και τα έργα που απαιτούνται δεν είναι "επιλέξιμα" στους αντιλαϊκούς κρατικούς - περιφερειακούς προϋπολογισμούς και στα κονδύλια της ΕΕ, γιατί δεν φέρνουν άμεσα κέρδη στους ομίλους, στο κεφάλαιο. Ετσι ΕΕ - κυβερνήσεις αρκούνται, μετά τις καταστροφές, σε κάποιες αποζημιώσεις - ψίχουλα αντί για μέτρα πρόληψης που κυνικά ομολογούν ότι είναι "κόστος".

Επιπλέον, η κατασκευή των όποιων έργων πραγματοποιούνται γίνεται αποσπασματικά, με κριτήριο το κέρδος των ξεχωριστών ομίλων που τα υλοποιούν, οδηγώντας σε καθυστερήσεις, εμπλοκές στους διαγωνισμούς με τις κόντρες των ιδιωτών, συχνά σε κακοτεχνίες ή και υπερτιμολογήσεις και σπατάλη.

Είναι ξεκάθαρο ότι η μόνη "θεομηνία" είναι η ίδια η πολιτική της ΕΕ των αστικών κυβερνήσεων, που υλοποιεί η περιφερειακή αρχή Κρήτης. Τα Χανιά, η Χερσόνησος, η Σητεία, η Αγία Πελαγία κ.λπ. είναι "μνημεία" αυτής της επιλεκτικής ανικανότητας του κράτους να προστατεύσει τη ζωή του λαού και την περιουσία του, τον φυσικό πλούτο, με όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πνίγηκε στη λάσπη η κυβερνητική προπαγάνδα, ακραία είναι μόνο η πολιτική τους (2023-09-29 00:00:00.0)
Απαιτεί άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής θωράκισης (2022-10-07 00:00:00.0)
Ζήτησε τη λήψη ουσιαστικών μέτρων αντιπλημμυρικής θωράκισης (2020-10-30 00:00:00.0)
Αρνήθηκε αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για σύγκληση του Συμβουλίου για τις πυρκαγιές! (2018-08-02 00:00:00.0)
Ζητά την άμεση συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις φονικές πυρκαγιές (2018-07-31 00:00:00.0)
OI ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ (2014-02-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ