Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Με κινητοποιήσεις προχωρά προς το Συνέδριο την Κυριακή 6 Οκτώβρη

Στην 6η ΥΠΕ αύριο απαιτώντας φθηνό φάρμακο για τον λαό | Πλατιά σύσκεψη στις 2 Οκτώβρη

Με στόχο να βγουν οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα ακόμη πιο δυνατοί απέναντι στην επίθεση που εξαπολύουν κυβέρνηση και εργοδοσία στα δικαιώματά τους, να βρεθούν στο προσκήνιο των διεκδικήσεων οι ανάγκες τους, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας προχωρά στο εκλογοαπολογιστικό του Συνέδριο την Κυριακή 6 Οκτώβρη στις 9 π.μ. στην έδρα του.

Πρόκειται για τη συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από περίπου εφτά χρόνια, ώστε το Εργατικό Κέντρο να αποτελέσει οργανωτή της πάλης των εργαζομένων, δίνοντας πνοή στα συνδικάτα, βοηθώντας τα να αναπτύξουν περαιτέρω τη δράση τους, να βελτιώσουν την παρέμβαση στους κλάδους και χώρους δουλειάς.

Η ίδια η προετοιμασία του Συνεδρίου του γίνεται παράλληλα με την οργάνωση της πάλης, αφού π.χ. αύριο Πέμπτη, μετά και τις πρόσφατες παρεμβάσεις που πραγματοποίησε για τα προνοιακά ιδρύματα στην πόλη και τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, το ΕΚ καλεί τα εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία σε κινητοποίηση στην 6η ΥΠΕ στις 11.30 π.μ., απαιτώντας δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη για όλους.

«Ενα ακόμα εργαλείο λεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος αποτελεί η αυξημένη συμμετοχή στις πληρωμές για το φάρμακο - εμπόρευμα. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι όσο η έρευνα και η παραγωγή των φαρμάκων αποτελούν ιδιοκτησία των επιχειρηματικών ομίλων, η φαρμακευτική περίθαλψη του λαού θα αποτελεί ένα πανάκριβο εμπόρευμα, απρόσιτο για πολλούς», επισημαίνει ο συνδικαλιστικός φορέας, υπογραμμίζοντας:

«Στην επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται για τον λαό, δεν χωράει τίποτα λιγότερο από την απαίτηση για επάρκεια με ευθύνη της κυβέρνησης όλων των φαρμάκων», τονίζει το ΕΚΠ και καταλήγει: «Δεν ανεχόμαστε άλλο το φάρμακο να αποτελεί ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα για τον λαό. Απαιτούμε να είναι δωρεάν αγαθό για όλους και όχι πηγή πλούτου για λίγους».

Την κινητοποίηση στην 6η ΥΠΕ στηρίζουν επίσης και τα συνταξιουχικά σωματεία ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΤΣΑ, Δημοσίου, ΤΑΕ, ΠΑΣΑΣ - ΔΕΗ και ΟΣΕ.

Σύσκεψη οργάνωση της πάλης στις 2 Οκτώβρη

Παράλληλα, ο συνδικαλιστικός φορέας καλεί σε πλατιά σύσκεψη συνδικάτα, νεολαιίστικους και λαϊκούς φορείς για την οργάνωση της πάλης για τους μισθούς, τις ΣΣΕ και τα δικαιώματα, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 7.30 μ.μ. στην έδρα του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ