Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ - «ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ»
Να πάψουν οι ανεφοδιασμοί του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ, απαιτούν σωματεία και φορείς

Το Σάββατο στις 6 μ.μ. το συλλαλητήριο για την προστασία εργαζομένων και κατοίκων | Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Από την πρόσφατη έκρηξη και την κόλαση φωτιάς που ακολούθησε στο διυλιστήριο
Από την πρόσφατη έκρηξη και την κόλαση φωτιάς που ακολούθησε στο διυλιστήριο
Σε μεγάλη κινητοποίηση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης που σφαγιάζεται από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ και καταδίκης του νέου εγκλήματος που είναι σε εξέλιξη στον Λίβανο, απαιτώντας να πάψει κάθε στήριξη της Ελλάδας στο συνεχιζόμενο μακελειό, εξελίσσεται το συλλαλητήριο που οργανώνουν το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στους Αγίους Θεοδώρους σωματεία και φορείς από την Αττική και την Πελοπόννησο.

Μια κινητοποίηση που γίνεται με αφορμή το πρόσφατο μεγάλο βιομηχανικό «ατύχημα», την έκρηξη και τη φωτιά που ακολούθησε στο διυλιστήριο της «Motor Oil» στην περιοχή, με τα Σωματεία να θυμίζουν ότι ανάμεσα στις δραστηριότητες του Ομίλου είναι και ο ανεφοδιασμός δεξαμενόπλοιων που στηρίζουν τις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ για να συνεχίζουν το μακελειό στη Γάζα, βάζοντας φωτιά σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Τα σωματεία της Πελοποννήσου καλούν σε προσυγκέντρωση στις 6 μ.μ. στην παλιά Εθνική Οδό, στο ύψος του σταθμού του ΟΣΕ, προκειμένου να μεταβούν με πορεία στον χώρο της συγκέντρωσης, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Επίσης, στο πλαίσιο των σχετικών πρωτοβουλιών, και απαιτώντας μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, σήμερα Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας, στις 10 π.μ., στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Κορίνθου.

«Το μεγάλο "ατύχημα" στα διυλιστήρια της "Motor Oil" στους Αγίους Θεοδώρους προστίθεται σε μια μακριά αλυσίδα "ατυχημάτων", αναδεικνύοντας ξανά ότι οι ζωές των εργαζομένων είναι κόστος για τους ομίλους και γι' αυτό κάνουν εκπτώσεις», σημειώνουν στο κάλεσμά τους οι συνδικαλιστικοί φορείς. Σχολιάζουν το γεγονός ότι η επιχείρηση «καθησύχασε τους επενδυτές, ενημερώνοντάς τους ότι τα κέρδη είναι ασφαλισμένα, παρότι οι εργαζόμενοι κινδύνεψαν σοβαρά».

Οσο για τα κέρδη της εταιρείας, επισημαίνουν ότι μεγάλο τμήμα τους «προέρχεται από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρεία ανεφοδιάζει δεξαμενόπλοια αμερικανικών συμφερόντων στο λιμάνι των Αγίων Θεοδώρων για λογαριασμό του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ, για να συνεχίζει με τις ευλογίες και της κυβέρνησης της ΝΔ τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού».

«Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών και των λαών το αίμα!», καταγγέλλουν τα σωματεία και απαιτούν να σταματήσει η χρήση του λιμανιού και όλης της περιοχής για τον ανεφοδιασμό των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ.

Παράλληλα, διεκδικούν: Ουσιαστικά μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς σύμφωνα με τις σημερινές δυνατότητες της τεχνολογίας και της επιστήμης. Να ληφθούν όλα τα αναγκαία τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία εργαζομένων και κατοίκων από Βιομηχανικά Ατυχήματα Μεγάλης Εκτασης, με ουσιαστικό κρατικό έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης.

Στην κινητοποίηση έχουν μέχρι στιγμής απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής τα εξής σωματεία της Αττικής και της Πελοποννήσου: Ενέργειας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κορινθίας, Οικοδόμων Μεσσηνίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ν. Μεσσηνίας, ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Μεσσηνίας, Παράρτημα Καλαμάτας Σωματείου Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών, Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Μεσσηνίας, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αργολίδας - Κορινθίας, Ενέργειας νομών Πελοποννήσου, Συνταξιούχων Λακωνίας, Εμποροϋπάλληλων Αρκαδίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ΟΤΑ Αττικής και τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ ΝΑΤ.

Την κινητοποίηση στηρίζει και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ).

Κάλεσμα συμμέτοχης απευθύνει και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ