Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΥΓΕΙΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Τα σοβαρά προβλήματα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας μετέφερε το ΚΚΕ στη Βουλή

Ωμός αντικομμουνισμός αντί για ουσιαστικές απαντήσεις από τον υπουργό Υγείας

Να λυθούν άμεσα τα οξυμένα προβλήματα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, ζήτησε με Επίκαιρη Ερώτησή του που συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής την περασμένη Δευτέρα ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης.

Συγκεκριμένα, μετέφερε το σήμα κινδύνου που εκπέμπουν για τη λειτουργία του νοσοκομείου οι γιατροί, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων σε υλικά πολλών τμημάτων, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα αφενός οι ασθενείς να οδηγούνται στο να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα, πληρώνοντας αδρά από την τσέπη τους, αφετέρου η κατάσταση αυτή να προκαλεί ανασφάλεια στο προσωπικό, λόγω της επικινδυνότητας στην αντιμετώπιση των περιστατικών.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου των γιατρών στο ΠΝ Λάρισας την οποία ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ, ενδεικτικά τα προβλήματα είναι:

-- Αδυναμία του Τμήματος Παθολογικής Ανατομικής να διενεργήσει αναγκαίες εξετάσεις για τη διάγνωση καρκίνων και αιματολογικών κακοηθειών (π.χ. αντιδραστήρια για την ανοσοϊστοχημεία).

-- Στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο, αντίστοιχα.

-- Στο Ανοσολογικό Εργαστήριο η έλλειψη υλικών καθιστά αδύνατη τη διάγνωση και παρακολούθηση ασθενών με αυτοάνοσα.

-- Η ασυνεχής λειτουργία των μηχανημάτων ακτινοθεραπείας, λόγω συχνών βλαβών, επιβαρύνει τη διαδικασία της θεραπείας των ασθενών στο Τμήμα Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας.

Αντίστοιχα είναι και τα προβλήματα του χειρουργικού τομέα, όπου υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις ακόμα και σε ράμματα (!), αλλά και σε εργαλεία υπερήχων, λαβίδες ηλεκτροθερμικής συγκόλλησης, ορθοπεδικά υλικά χειρουργείου, θωρακικούς καθετήρες κ.λπ.

Επίσης, το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο αναστολής της λειτουργίας του (στεφανιογραφίες, αγγειοπλαστική), λόγω έλλειψης υλικών.

«Ολα τα ανωτέρω είναι απόρροια της πολιτικής της χρόνιας υποχρηματοδότησης των νοσοκομείων, που πάει χέρι χέρι με την υποστελέχωση, καθιστώντας τη λειτουργία του ΠΓΝΛ προβληματική και επιβάλλοντας στο υγειονομικό προσωπικό να λειτουργεί σε συνθήκες ανασφάλειας, επικινδυνότητας και υπερκόπωσης», τόνισε.

Ο υπουργός Υγείας επέλεξε να μην απαντήσει ουσιαστικά στην Επίκαιρη Ερώτηση, σπεύδοντας να παρουσιάσει ως ειδυλλιακή την εικόνα της τραγικής κατάστασης και υπερασπιζόμενος μια «αύξηση» του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και της χρηματοδότησης από το 2019.

Από την πλευρά του ο Γ. Λαμπρούλης ζήτησε να απαντήσει ο υπουργός συγκεκριμένα στα ερωτήματα που του τέθηκαν, ενώ απαρίθμησε ξανά όλα τα αιτήματα που έχουν θέσει οι νοσοκομειακοί γιατροί για τις σημαντικές ελλείψεις εξοπλισμού. Για παράδειγμα, επειδή δεν υπάρχουν συσκευές χορήγησης αίματος, η διευθύντρια του Αιματολογικού έχει ζητήσει να ανασταλούν τα τακτικά χειρουργεία, γιατί τα διαθέσιμα αποθέματα είναι ελάχιστα και χρειάζονται για τα επείγοντα περιστατικά. Ανέδειξε επίσης την απαράδεκτη απάντηση του διοικητή της ΥΠΕ, σύμφωνα με την οποία τα νοσοκομεία μπορούν να προμηθευτούν υλικά που αναγράφονται στον προϋπολογισμό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι κανονικά θα έπρεπε «να χτυπήσει πόρτες» και γενικά να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να προμηθευτούν όλα τα νοσοκομεία τα απαραίτητα υλικά.

«Συμμορία της μιζέριας» είναι η κυβέρνηση

«Συμμορία της μιζέριας είστε εσείς και οι όμοιοί σας», ήταν η απάντηση του Γ. Λαμπρούλη στη χυδαία επίθεση που έκανε ο υπουργός Υγείας, με τους γνωστούς αυτούς χαρακτηρισμούς που επιστρατεύει συχνά το τελευταίο διάστημα σε βάρος των υγειονομικών. Και ο βουλευτής του ΚΚΕ επεσήμανε ξανά τις τεράστιες ευθύνες που έχουν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις για την πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας που έχουν ακολουθήσει διαχρονικά, απέναντι στην οποία οι υγειονομικοί και ο λαός αντιστέκονται με αγωνιστικές παρεμβάσεις «για τα χάλια του δημόσιου συστήματος Υγείας» ειδικά το τελευταίο διάστημα, οι οποίες, όπως είπε, «ενοχλούν».

«Συμμορία της μιζέριας είναι όσοι καλούν τον λαό να αποδεχθεί μοιρολατρικά αυτήν τη βαρβαρότητα, που έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων, και της δικής σας και των προηγούμενων, αλλά και των κομμάτων που πίνουν νερό στο όνομα της πολιτικής της ΕΕ και του κεφαλαίου. Σε μια περίοδο που η πρόοδος, η επιστήμη, η τεχνολογία και στον τομέα της Υγείας έχει απογειωθεί, αλλά ο λαός μας τα στερείται ή για να τα έχει πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μη μπορώντας να απαντήσει συγκεκριμένα σε όλα τα παραπάνω, ο υπουργός «εμπορίου Υγείας» κατέφυγε στο γνώριμό του καταφύγιο, τον ωμό αντικομμουνισμό, με ένα ακόμα παραλήρημα για τον σοσιαλισμό που οικοδομήθηκε τον περασμένο αιώνα, υπερασπιζόμενος τόσο τις αντεπαναστατικές ανατροπές σαν «δικαίωση» της βαρβαρότητας της κυβερνητικής πολιτικής, όσο και τις διώξεις σε βάρος των ΚΚ.

Παράλληλα υπερασπίστηκε ως «διέξοδο» τις δωρεές, λέγοντας μάλιστα ότι είναι ευπρόσδεκτες και τις θέλει η κυβέρνηση, ενώ μέσα στο παραλήρημά του ευχαρίστησε «κάθε χορηγό που δίνει ένα κομμάτι από το περίσσευμά του»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τον άθλιο τσαμπουκά επιστράτευσε ο Αδ. Γεωργιάδης απέναντι στους υγειονομικούς (2024-09-06 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα εγκαινιάστηκε το Κέντρο Υγείας και την Τρίτη δεν λειτούργησε το ΕΚΑΒ! (2024-09-05 00:00:00.0)
Συμμορία (2024-09-04 00:00:00.0)
Μαχητικό «όχι» στο ξήλωμα του μεγαλύτερου παιδιατρικού νοσοκομείου (2022-09-21 00:00:00.0)
Σοβαρά προβλήματα στο μικροβιολογικό εργαστήριο (2017-02-03 00:00:00.0)
Χωρίς αντιδραστήρια έμεινε ο «Ευαγγελισμός» (2013-11-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ