Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Επίθεση εναντίον αυτοκινητοπομπής με ξένους διπλωμάτες

Αποφασισμένο «να συνεχίσει τον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας» δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν σε ανακοίνωσή του μετά την επίθεση εναντίον αυτοκινητοπομπής που μετέφερε ξένους διπλωμάτες, στην κοιλάδα Σαβάτ της περιοχής Χέμπερ Παχτούνχβα στα βορειοδυτικά της χώρας, στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Στα αυτοκίνητα επέβαιναν ο πρέσβης της Ρωσίας και διπλωμάτες από την Πορτογαλία, το Ιράν, το Τουρκμενιστάν, το Τατζικιστάν, το Καζακστάν, τη Βοσνία, τη Ζιμπάμπουε, τη Ρουάντα και το Βιετνάμ.

Ο επικεφαλής των τοπικών αστυνομικών αρχών, Ζαχιντουλά Χαν, ανακοίνωσε ότι «ένας αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια αυτού του συμβάντος. Το αυτοκίνητο ήταν αυτό που βρισκόταν στην κεφαλή». Οι διπλωμάτες συμμετείχαν σε επίσκεψη που οργάνωσαν η πακιστανική κυβέρνηση και το εμπορικό επιμελητήριο της Σαβάτ για τη προώθηση του εμπορίου στην περιοχή, που διακρίνεται για τους τεχνίτες της και το φυσικό της πλούτο (πολύτιμοι λίθοι), όπως είπε ο Χαν.

Η ρωσική πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ επιβεβαίωσε ότι ο επικεφαλής της βρισκόταν στην αυτοκινητοπομπή και ότι «αστυνομικοί τραυματίστηκαν, αλλά οι διπλωμάτες δεν έπαθαν κακό».

Το Κίνημα των Ταλιμπάν στο Πακιστάν (ΚΤΠ) διέψευσε τη Δευτέρα ότι είχε οποιαδήποτε εμπλοκή στη βομβιστική ενέργεια, ενώ και χτες υποστήριξε ότι δεν είχε «καμία σχέση με την επίθεση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ