Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΤΙΜΠΕΪΤ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Διακηρύξεις στήριξης της αντιλαϊκής πολιτικής

Αποκαλυπτικό για τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ ως ένα διαχρονικό βασικό στήριγμα της αστικής πολιτικής που διεκδικεί σήμερα μερίδιο στην αντιλαϊκή διακυβέρνηση, ήταν το χτεσινό ντιμπέιτ των 6 υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος. Εάν οι δύο παρουσιαστές της ΕΡΤ δεν θύμιζαν κατά διαστήματα ότι πρόκειται για ντιμπέιτ ανάμεσα σε υποψήφιους για το ΠΑΣΟΚ, ήταν λες και άκουγες στελέχη και υπουργούς της ΝΔ να ανταλλάσσουν απόψεις για τον τρόπο με τον οποίο θα «καλλωπίσουν» την αντιλαϊκή πολιτική και πώς θα την χρωματίσουν με χρώμα «πράσινο».

Ανδρουλάκης, Γερουλάνος, Γιαννακοπούλου, Διαμαντοπούλου, Δούκας και Κατρίνης έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να πείσουν ότι ως αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ θα υλοποιήσουν κατά γράμμα όλο το αντιδραστικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τα ΝΑΤΟικά σχέδια. Και βέβαια ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική που κάνουν και τώρα ψηφίζοντας σχεδόν το 70% των νόμων που φέρνει η ΝΔ.

Ο Ν. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για το θέμα των «κόκκινων» δανείων και παρουσίασε μάλιστα με στόμφο την πρόταση του ΠΑΣΟΚ που θέλει ...διαφάνεια στη σχέση funds και δανειοληπτών, κάτι που προκαλεί τουλάχιστον γέλια, αφού το θεσμικό πλαίσιο που έχει στηρίξει το κόμμα του, έχει οδηγήσει σε χιλιάδες πλειστηριασμούς και εξώσεις. Οσο για το δικαίωμα του δανειολήπτη να κάνει προσφορά στο fund πριν το τελευταίο πουλήσει το δάνειο, πρόταση του ΠΑΣΟΚ, πραγματικά είναι ένα από τα βασικά αιτήματα των funds.

Ο Π. Γερουλάνος για το ίδιο θέμα ουσιαστικά παρουσίασε διαχειριστικές προτάσεις που δεν αλλάζουν σε τίποτα την ουσία, ενώ για το φορολογικό είπε ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι «να μαζεύουμε τους φόρους». Η Α. Διαμαντοπούλου είπε ότι πρέπει να υπάρχει σταθερότητα στο φορολογικό σύστημα γιατί αυτό βοηθά τους επενδυτές, την ώρα που ο μισθός τελειώνει στα νοικοκυριά στις 15 του μήνα... Ο Χ. Δούκας, όταν ρωτήθηκε για το εάν θα φορολογήσει τις τράπεζες, το έκανε κυριολεκτικά γαργάρα και απλά ανέφερε κάποια νούμερα για εντυπωσιασμό, ενώ κάτι ψέλλισε περί ...αναδιανομής.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι υποψήφιοι στις τοποθετήσεις τους έκαναν μια απίστευτη πλειοδοσία για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων με τον φερετζέ της αναθεώρησης του άρθρου 16, για να είναι και... συνταγματική η ιδιωτικοποίηση.

Σε ό,τι αφορά το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, όσοι τοποθετήθηκαν επανέλαβαν τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για «φύλαξη συνόρων», δηλαδή καταστολή και για τήρηση της Κοινής Δήλωσης ΕΕ - Τουρκίας, που είναι η βασική αιτία για το γεγονός ότι η χώρα μας έχει μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών και για τα δουλεμπορικά κυκλώματα που γεμίζουν το Αιγαίο με νεκρούς.

Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη χτεσινή συζήτηση η υπενθύμιση ότι το ΠΑΣΟΚ στήριξε το Ισραήλ και τη γενοκτονία που συνεχίζει σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, με κάποιες υποσημειώσεις του τύπου «ναι μεν αλλά...» και βέβαια οι «όρκοι πίστης» στα ευρωατλαντικά σχέδια «διευθετήσεων» και συνεκμετάλλευσης σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο, με χαρακτηριστικές τις αναφορές στην «τεράστια επιτυχία του Ελσίνκι» που γκρίζαρε παραπέρα Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο με σφραγίδα ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ