Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ
«Ψήνει» διάτρητη διαδικασία και στις βουλευτικές εκλογές

Για το σχέδιο της κυβέρνησης να επεκτείνει την - αποδεδειγμένη πλέον - διάτρητη διαδικασία της επιστολικής ψήφου για τους ομογενείς και στις βουλευτικές εκλογές μίλησε ο Κυρ. Μητσοτάκης σε ομογενείς στην Αστόρια.

Δήλωσε μάλιστα «βέβαιος» πως ό,τι έκαναν στις ευρωεκλογές «θα μπορέσουμε να το κάνουμε ξανά στις εθνικές εκλογές», ποντάροντας και στις ψήφους άλλων αστικών κομμάτων και μορφωμάτων, αφού για να αλλάξει το πλαίσιο χρειάζονται 200 ψήφους στη Βουλή.

«Αλλά, βλέποντας την επιτυχία και την ικανότητα του κράτους να οργανώσει αυτό το σύστημα επιστολικής ψήφου, είμαι βέβαιος ότι ουδείς θα αρνηθεί να παραχωρήσει το δικαίωμα σε εκείνους που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίσουν χωρίς να χρειάζεται να επισκεφτούν την πρεσβεία ή το προξενείο ή να επιστρέψουν στην Ελλάδα», είπε, αναπτύσσοντας άλλο ένα από τα γνωστά κρύα ανέκδοτα. Στο μεταξύ, όλοι θυμούνται τα στοιχεία επικοινωνίας εκλογέων του εξωτερικού που έγιναν φέιγ βολάν στα χέρια της ΝΔ, την παντελώς διάτρητη διαδικασία που αποτυπώθηκε στη σωρεία καταγγελιών για τις απαράδεκτες διαδικασίες παράδοσης και παραλαβής των φακέλων, τους χιλιάδες που δεν μπόρεσαν τελικά να ψηφίσουν ή απλά ...δεν ξέρουν τι απέγινε η ψήφος τους, λόγω της διαδικασίας (όπως και της απαγόρευσης ψήφου στα προξενεία), τη μη καταμέτρηση χιλιάδων φακέλων την Κυριακή των εκλογών. Ολα αυτά δηλαδή που επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες του ΚΚΕ ότι η επιστολική ψήφος είναι μια καθ' όλα διάτρητη διαδικασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ