Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
Νέα κινητοποίηση σήμερα ενάντια στις υπομεταγγίσεις

Σε νέα κινητοποίηση καλεί σήμερα Πέμπτη, στις 1.30 μ.μ., στην είσοδο του κτιρίου «Δοξιάδη», η Ομάδα Πρωτοβουλίας Μεσογειακής Αναιμίας «Αγία Σοφία» για τις υπομεταγγίσεις που εξακολουθούν να ταλαιπωρούν ασθενείς και χρονίως πάσχοντες.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη βδομάδα η Ομάδα είχε συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου «Αγία Σοφία» με θέμα τις ελλείψεις αίματος, οι οποίες ουδέποτε έπαψαν, αλλά και τις συνεχιζόμενες σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και τη μη διασύνδεση του νοσοκομείου με κάποιο νοσοκομείο ενηλίκων με σκοπό την ιατρική παρακολούθηση των ενήλικων πασχόντων για τις επιπλοκές της νόσου.

«Εως τώρα δεν έχει εφαρμοστεί κάποια λύση ως προς το πρόβλημα των συνεχών υπομεταγγίσεων των πασχόντων, ούτε έχει έρθει επιπλέον προσωπικό με σκοπό τη στήριξη της εύρυθμης λειτουργίας της αιμοδοσίας μας», σημειώνει η Ομάδα Πρωτοβουλίας, διαμηνύοντας ότι θα διεκδικήσει μέχρι τέλους την ασφαλή και σύγχρονη θεραπεία. Ενημερώνει επίσης ότι η Διοίκηση δεσμεύτηκε για τη διασύνδεση της Αιμοδοσίας με δημόσιους φορείς που έχει συνεργασία η Ομάδα Πρωτοβουλίας, για τη διενέργεια εθελοντικής αιμοδοσίας σε σταθερή βάση, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν.

Σημειώνεται ότι η πανεπιστημιακή κλινική ανάρτησε έγγραφο, με το οποίο προειδοποιούσε τους πάσχοντες ότι θα διωχθούν (!) νομικά σε περίπτωση οποιασδήποτε διαμαρτυρίας στο προσωπικό του νοσοκομείου. «Το άστοχα αυτό αναρτημένο έγγραφο δεσμεύτηκαν να αποσύρουν την ίδια μέρα. Καμία ανοχή στις υπομεταγγίσεις», σημειώνει η Ομάδα Πρωτοβουλίας.

Στην κινητοποίηση καλούν η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ