Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΓΚΑΜΠΟΝ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
Στην πεπατημένη του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού και της παράδοσής του σε εταιρείες

«Είναι σαν να αναθέτεις στους εμπρηστές να σβήνουν τις φωτιές!». Με αυτήν τη φράση σχολίασε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, τις κούφιες διακηρύξεις περί «προαγωγής του αθλητισμού» που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο Συνεργασίας στον Τομέα του Αθλητισμού μεταξύ της Ελλάδας και της Γκαμπόν, το οποίο ήρθε χτες για κύρωση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με την Αιτιολογική Εκθεση του νομοσχεδίου, η συμφωνία «αποσκοπεί να προσπορίσει όφελος και στις δύο συμβαλλόμενες χώρες μέσω της ανταλλαγής εξειδικευμένης γνώσης και εμπειρίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι η επιστήμη και η τεχνολογία στον αθλητισμό, η αθλιατρική, η καταπολέμηση εκφυλιστικών φαινομένων στον αθλητισμό, η οργάνωση αθλητικών διοργανώσεων, η κατάρτιση ειδικών του αθλητισμού, τα αθλητικά προγράμματα για άτομα με αναπηρία, ο αθλητισμός νέων, η συμμετοχή γυναικών στον αθλητισμό, οι αθλητικές υποδομές και ο αθλητικός τουρισμός».

Ο Γ. Δελής εξήγησε ότι όλα αυτά υλοποιούνται σε ένα αθλητικό περιβάλλον το οποίο εμπορευματοποιείται όλο και πιο βαθιά. Συνεπώς, τόνισε, «όχι μόνο δεν αποκλείεται, αλλά ίσα ίσα είναι και το πιο συνηθισμένο σε αυτό το πεδίο του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού διάφορες ανώνυμες εταιρείες, πολλές φορές κολοσσοί, να αναλαμβάνουν δράση σε όλους αυτούς τους τομείς του αθλητισμού που προαναφέρθηκαν, από την αθλητιατρική, την κατάρτιση ειδικών (προώθησης, φυσικά, του αθλητικού προϊόντος) μέχρι τον αθλητικό τουρισμό, εταιρείες οι οποίες πολλές φορές είναι και ιδιοκτήτες ή χορηγοί αθλητικών ομάδων, ομίλων, σωματείων, ακόμα και μεμονωμένων αθλητών σε όλα τα σπορ. Είναι οι ίδιες εταιρείες στις οποίες ανατίθεται φυσικά και η προώθηση των αξιών και των ιδανικών των Ολυμπιακών Αγώνων, αξίες και ιδανικά που διαστρεβλώνονται και επί της ουσίας ακυρώνονται σε ένα αχαλίνωτο αθλητικό μάρκετινγκ. Και μέσα σε αυτό το εμπορευματοποιημένο αθλητικό περιβάλλον οι ίδιες εταιρείες έρχονται και αναλαμβάνουν από πάνω και την καταπολέμηση των εκφυλιστικών φαινομένων στον αθλητισμό! Αν είναι δυνατόν! Είναι σαν να αναθέτεις στους εμπρηστές να σβήνουν τις φωτιές!».

Με βάση όλα τα παραπάνω, ο Γ. Δελής ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ θα καταψηφίσει τη συγκεκριμένη συμφωνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ