Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
Συνέλευση αύριο στη Λάρυμνα για τα επόμενα βήματα

Αποφασισμένα να συνεχίσουν τον αγώνα για τη διασφάλιση του εισοδήματος όλων των απολυμένων δηλώνουν τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, που χτες το μεσημέρι είχαν νέα συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, ενώ το Σωματείο της Λάρυμνας καλεί σε συνέλευση - ενημέρωση αύριο, Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του στον οικισμό του εργοστασίου.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έγινε συζήτηση πάνω στα προβλήματα και τα αδιέξοδα που έχουν προκύψει στην απορρόφηση στα προγράμματα απασχόλησης μεγάλης μερίδας των απολυμένων της ΛΑΡΚΟ ηλικίας κάτω των 55 ετών, χωρίς ωστόσο και αυτήν τη φορά να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις πάνω στα αιτήματα και τις προτάσεις που έχουν καταθέσει τα Σωματεία.

Από την πλευρά των δύο υπουργείων ζητήθηκαν επιπλέον στοιχεία και υπήρξε η δέσμευση ότι θα προωθηθούν λύσεις σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την έλλειψη θέσεων ένταξης σε κοντινή απόσταση με τον τόπο διαμονής των απολυμένων, κάτι που αφορά κυρίως τους εργαζόμενους από το εργοστάσιο της Λάρυμνας και τα μεταλλεία του Νέου Κόκκινου Βοιωτίας.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ δεν έχουν καμία απάντηση από την κυβέρνηση για την καταβολή έκτακτης ενίσχυσης για όσο διάστημα παραμένουν χωρίς εισόδημα.

Επίσης, τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ συνεχίζουν τις παρεμβάσεις για να αποτρέψουν το «κοκκίνισμα» δανείων των απολυμένων από τις τράπεζες, αλλά και να λυθούν ζητήματα για όσους έχουν ήδη ενταχθεί στα προγράμματα απασχόλησης, όπως η καταβολή της μισθοδοσίας τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ