Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κινητοποίηση στα δικαστήρια για το δικαίωμα στην εργασία

Τη δημοτική αρχή Πειραιά, που κατέθεσε νέα αίτηση ανάκλησης προσωρινής διαταγής για την παραμονή στην εργασία 211 εργαζομένων μέχρι τις 11 Δεκέμβρη, καταγγέλλει το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών στον δήμο (ΣΟΜΕΔΠ), καλώντας σε συγκέντρωση στα δικαστήρια Ευελπίδων τη μέρα συζήτησης της αίτησης, την Τρίτη 1 Οκτώβρη, στις 9 π.μ.

Το ίδιο είχε πράξει η δημοτική αρχή και τον περασμένο Μάρτιο, αλλά οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους δικαιώθηκαν και το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την αίτηση ανάκλησης του δήμου Πειραιά. Η δημοτική αρχή, σημειώνει το Σωματείο, από τη μία καταθέτει αίτηση ανάκλησης της απόφασης παραμονής των συμβασιούχων στην εργασία τους, επιδιώκοντας την απόλυσή τους και από την άλλη «εντελώς ξεδιάντροπα τους ζητάει να μην κάνουν χρήση της κανονικής τους άδειας που τους έχει απομείνει, προκειμένου να τους εκμεταλλευτεί μέχρι την τελευταία στιγμή».

Ακόμα το ΣΟΜΕΔΠ καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για την αυθαίρετη περικοπή του μεροκάματου σε 111 εργαζόμενους, «τη στιγμή που όλοι οι εργαζόμενοι ήταν παρόντες στην εργασία τους, αλλά η διοίκηση της υπηρεσίας δεν τους άφησε να υπογράψουν στο παρουσιολόγιο».

Το Σωματείο καταδικάζει «τις εκδικητικές και αντεργατικές ενέργειες της δημοτικής αρχής Πειραιά και την καλούμε να καταβάλει σε όλους τους εργαζόμενους το μεροκάματο που έκοψε αυθαίρετα και επιλεκτικά, καθώς και να αποσύρει την αίτηση ανάκλησης της δικαστικής απόφασης που δικαιώνει τους 211 συναδέλφους - συμβασιούχους για παραμονή στην εργασία τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ