Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον «προσωπικό ιατρό»

Σε διαβούλευση έως και τις 8/10 τέθηκε χτες το νομοσχέδιο για τον «προσωπικό ιατρό», με την κυβέρνηση να επιστρατεύει ξανά τα περί «βελτίωσης της υγείας του πληθυσμού με έμφαση στην πρόληψη», τη «μείωση των ανισοτήτων» και άλλα παρόμοια που στόχο έχουν να κρυφτούν οι πραγματικές στοχεύσεις. Γιατί ακόμα και ο θεσμός του «οικογενειακού/προσωπικού γιατρού» μετατρέπεται από την κυβέρνηση σε «κόφτη» για τις περαιτέρω αναγκαίες εξειδικευμένες ιατρικές πράξεις, στερώντας του το αναγκαίο και χρήσιμο περιεχόμενο που έχει.

Στο ίδιο μήκος κύματος θεσμοθετείται και ο «προσωπικός παιδίατρος», ώστε σύμφωνα με την κυβέρνηση, «περίπου 530.000 παιδιά να έχουν για πρώτη φορά δωρεάν πρόσβαση» (ο πληθυσμός της χώρας 0 - 14 ετών ανέρχεται σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ περίπου στα 1,4 εκατομμύρια), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχουν και ολοκληρωμένη παρακολούθηση.

Αλλά εκεί που τερματίζει το κυβερνητικό αφήγημα είναι η υποκατάσταση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με την τηλεϊατρική «σε 3.500 σημεία κατ' οίκον νοσηλείας σε όλη τη χώρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ