Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΛΛΗΝΗ
Ξέμεινε στο λιμάνι το «Mare di Levante» το απόγευμα της Τρίτης

Σοβαρή βλάβη, σύμφωνα με όσα στοιχεία έγιναν γνωστά, σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο πλοίο «Mare di Levante» της εταιρείας «Levande Ferries» (πραγματοποιεί τα δρομολόγια στις γραμμές Ζακύνθου - Κυλλήνης, Κυλλήνης - Πόρου Κεφαλονιάς και Πάτρας - Σάμης Κεφαλονιάς - Ιθάκης), στο λιμάνι της Κυλλήνης. Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο αναχωρώντας από Ζάκυνθο στις 3.15 μ.μ., όταν φτάνοντας στο λιμάνι της Κυλλήνης έπαθε μπλακάουτ μην μπορώντας να δέσει, να κινηθεί και να ρίξει άγκυρα. Οπως σημειώθηκε μάλιστα από επιβάτες, έσβησαν ακόμη και τα φώτα.

Το φεριμπότ ακινητοποιήθηκε με τη μία του πλευρά να «βλέπει» προς το κρηπίδωμα και τις δέστρες του λιμανιού, χωρίς να μπορεί να αποβιβάσει τους επιβάτες και τα οχήματά του. Η κατάσταση θα μπορούσε να είναι πολύ πιο δύσκολη εάν εκείνη την ώρα δεν επικρατούσε νηνεμία ή αν η βλάβη σημειωνόταν εν μέσω του ταξιδιού.

Στο πλοίο επέβαιναν 223 επιβάτες. Μετέφερε δε 82 ΙΧ, επίσης λεωφορεία και φορτηγά.

Από την ιδιοκτήτρια εταιρεία έγινε αναφορά στη βλάβη ως «τεχνικό πρόβλημα», μαζί με τις αλλαγές των δρομολογίων.

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι πρόκειται για τη δεύτερη φορά το συγκεκριμένο, μεγάλο σε ηλικία πλοίο που, παθαίνει βλάβη μέσα σε λίγες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ