Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Για υποστελέχωση κάνουν λόγο οι πρυτάνεις

Για «οξύ ζήτημα της στελέχωσης των πανεπιστημίων» κάνει λόγο το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων με αφορμή την πρόσφατη συνάντησή του με τον υπουργό Παιδείας. Πρόκειται για ένα από τα ζητήματα που τέθηκαν από τους πρυτάνεις, οι οποίοι ζήτησαν σημαντική αύξηση των πιστώσεων για νέα μέλη ΔΕΠ.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν οικονομικά θέματα όπως, μεταξύ άλλων, «η κρατική επιχορήγηση για εκπαιδευτικές άδειες εξωτερικού μελών ΔΕΠ, η αποζημίωση των μελών των Συμβουλίων Διοίκησης, η χρηματοδότηση της εθνικής συμμετοχής για τα "Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια" και η επίλυση του εκκρεμούς ζητήματος των matching funds. Επιπροσθέτως, το Προεδρείο έθεσε το ζήτημα της προκήρυξης της Πρακτικής Ασκησης για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες», όπως ενημερώνει η Σύνοδος.

Ως προς την απάντηση του υπουργού, σημειώνει πως «δεσμεύτηκε να εξετάσει τις δυνατότητες επίλυσης των θεμάτων που συζητήθηκαν και παράλληλα προέτρεψε τα Πανεπιστήμια, μέσω του Προεδρείου, να υποβάλουν συγκεκριμένα αναπτυξιακά σχέδια και συναφή αιτήματα». Δηλαδή κάλεσε τα Πανεπιστήμια να εφαρμόσουν την πολιτική που τα σπρώχνει στην αναζήτηση πόρων, καθώς τα «αναπτυξιακά σχέδια» έχουν θεσμοθετηθεί με κύρια αποστολή την προσέλκυση νέων χρηματοδοτήσεων, παροχή υπηρεσιών προς τρίτα φυσικά ή νομικά πρόσωπα και τον συντονισμό των ιδρυμάτων με την «αγορά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ