Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΚΚ Κούβας και της Κουβανικής Εθνοσυνέλευσης

Από τη συνάντηση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ με την κουβανική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες
Από τη συνάντηση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ με την κουβανική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες
Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Κουβανικής Εθνοσυνέλευσης και του ΚΚ Κούβας πραγματοποίησαν οι ευρωβουλευτές και μέλη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος στο Ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Ερνέστο Σαντιεστέμπαν Βελάσκες, βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του KK Κούβας, η Εντελίς Σαντάνα Κρους, στέλεχος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του KK Κούβας, και η Γιάιρα Χιμένες Ρόιγκ, πρέσβειρα της Κούβας στο Βέλγιο.

Η κουβανική αντιπροσωπεία ενημέρωσε για την ιδιαίτερα σύνθετη και δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει ο κουβανικός λαός, λόγω του μακρόχρονου αποκλεισμού των ΗΠΑ, των άνω των 240 μέτρων που έθεσε σε εφαρμογή η διακυβέρνηση Τραμπ και συνεχίζουν υπό τη διακυβέρνηση Μπάιντεν, όπως και για τις μεγάλες δυσκολίες που προκαλεί η απαράδεκτη ένταξη της Κούβας στη λεγόμενη «λίστα κρατών που χρηματοδοτούν την τρομοκρατία» του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ. Σημείωσε ότι το τελευταίο αυτό μέτρο στοχεύει στην οικονομική ασφυξία της Κούβας, καθώς προβλέπει βαρύτατες κυρώσεις για όσους έχουν εμπορικές, χρηματικές συναλλαγές με το Νησί της Επανάστασης. Ακόμη, ενημέρωσε για τις συνεδριάσεις του Κουβανικού Κοινοβουλίου και τα μέτρα τα οποία έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τη σύνθετη αυτή κατάσταση.

Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ ενημέρωσαν με τη σειρά τους για τη δραστηριότητα της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ και εξέφρασαν τη σταθερή μαχητική αλληλεγγύη τους στον λαό της Κούβας, ανέδειξαν τις παρεμβάσεις του ΚΚΕ και στο Ευρωκοινοβούλιο για την άμεση άρση του πολύχρονου αποκλεισμού και των κυρώσεων των ΗΠΑ και για την αφαίρεση της Κούβας από τη λίστα «κρατών που χρηματοδοτούν την τρομοκρατία». Υπογράμμισαν τις μεγάλες ευθύνες της ΕΕ και των κρατών - μελών, μέσω της προσπάθειάς τους για παρέμβαση στα εσωτερικά πράγματα της Κούβας με πρόσχημα τη δήθεν «παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και ζητώντας την επιβολή κυρώσεων που θα οδηγήσουν στην επιδείνωση της κατάστασης του κουβανικού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ