Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ.-- Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο έλαβε φάκελο που περιείχε μια σφαίρα από άγνωστο αποστολέα, λίγους μήνες μετά την απόπειρα δολοφονίας του τον Μάη, όταν τον πυροβόλησαν σχεδόν εξ επαφής. Ο 71χρονος ποιητής Γιούραϊ Τσίντουλα, ο οποίος συνελήφθη για την επίθεση, προφυλακίστηκε αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για τρομοκρατία. Ο Φίτσο, που παραλίγο να πεθάνει από τα τραύματα, υποβλήθηκε σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις. Επέρριψε την επίθεση στην αντιπολίτευση στην πρώτη του εμφάνιση μετά τον πυροβολισμό.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Ακόμη μία έκρηξη - η τρίτη το τελευταίο δεκαήμερο και η έκτη από τον Ιούνη - σημειώθηκε στο κέντρο της Κολωνίας, στη Γερμανία. Η νέα έκρηξη σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες χτες, σε καφέ που άνοιξε πρόσφατα, στο ισόγειο πολυκατοικίας. Τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άτομα και το καφέ καταστράφηκε ολοσχερώς. Οπως μετέδωσε η «BILD», η αστυνομία επικεντρώνει τις έρευνές της για τις αλλεπάλληλες βομβιστικές επιθέσεις στην Κολωνία στη μαφία Mocro, που δρα στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Η «Google» προσέφυγε χτες κατά της «Microsoft» ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την κατηγορεί για πρακτικές που παραβιάζουν τους κανόνες του ανταγωνισμού, καθώς η «Microsoft» ωθεί τους πελάτες να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της «cloud» (υπηρεσίες «υπολογιστικού νέφους») εις βάρος των ανταγωνιστών της.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη που σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο στο Ανατολικό Ιράν το Σάββατο στην περιοχή Ταμπάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ