Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ - ΙΣΡΑΗΛ
Νέα αύξηση των θυμάτων από τη συνεχιζόμενη σφαγή στη Γάζα

Με το μακελειό από το Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού να συνεχίζεται χωρίς σταματημό, χτες καταγράφηκε νέα αύξηση των θυμάτων στη Λωρίδα της Γάζας.

Μόνο μέσα στο τελευταίο 24ωρο σκοτώθηκαν άλλοι 85 Παλαιστίνιοι στη Γάζα, ενώ συνολικά από τις ισραηλινές επιθέσεις από τον περασμένο Οκτώβρη έχουν σκοτωθεί 41.495 Παλαιστίνιοι (ανάμεσά τους δεκάδες χιλιάδες παιδιά, έφηβοι, γυναίκες) και έχουν τραυματιστεί άλλοι 96.006.

Πλάι στα νέα θύματα που προκάλεσαν οι ισραηλινές ασταμάτητες επιθέσεις, οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις είχαν επίσης το θράσος «να παραδώσουν» στις αρχές του Νοσοκομείου Νάσερ στην πόλη Χαν Γιούνις τα πτώματα 88 Παλαιστινίων που άγνωστο πού, πότε και πώς έχασαν τη ζωή τους.

Η διεύθυνση του νοσοκομείου αρνήθηκε να παραλάβει τα πτώματα δίχως κανένα απολύτως στοιχείο για την ταυτότητα των θυμάτων ή το πώς, πού και πότε σκοτώθηκαν.

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα τόνισε πως σταμάτησε τις διαδικασίες παραλαβής των πτωμάτων «μέχρι να ολοκληρωθούν τα στοιχεία και οι πληροφορίες ώστε να μπορούν να ενημερωθούν» οι εν ζωή συγγενείς τους. Ετσι, ζητήθηκε από τον οδηγό του ισραηλινού στρατιωτικού φορτηγού να επιστρέψει με τα πτώματα στο ισραηλινό πέρασμα από όπου και αναχώρησε.

Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός με αφορμή αυτό το περιστατικό τόνισε πως το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο επιβάλλει τα πτώματα ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε ένοπλη σύγκρουση να παραδίδονται «με αξιοπρέπεια» και σεβασμό, με την παράδοση στοιχείων για την ταυτότητά τους και για τον τόπο και τον χρόνο κατά τον οποίο έχασαν τη ζωή τους.

Κατεχόμενη Δυτική Οχθη: Νέα εισβολή στην Τζενίν

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ισραηλινές δυνάμεις εντείνουν τις επίσης ασταμάτητες επιθέσεις στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, πραγματοποιώντας άλλη μία εισβολή στην πόλη Τζενίν, περικυκλώνοντας και το νοσοκομείο της.

Σε ανάλογη επιχείρηση στην πόλη Ατζούν τραυμάτισαν σοβαρά πυροβολώντας στην πλάτη δύο Παλαιστίνιους και άλλον έναν στον προσφυγικό καταυλισμό Φαουάρ που βρίσκεται νότια της Χεβρώνας.

Μέσα στο τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν στη Δυτική Οχθη άλλες 35 συλλήψεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ