Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ιερά Οδός 343

«Ιερά Οδός 343. Μαρτυρίες από το Δρομοκαΐτειο», είναι ο τίτλος της παράστασης που θα ανέβει από τις 13 Οκτώβρη στο Μπάγκειον.

Αποσπάσματα από μαρτυρίες που αντλήθηκαν μέσα από τα βιώματα των ίδιων των πρωταγωνιστών που έζησαν μέσα στο Δρομοκαΐτειο από την περίοδο του Βιζυηνού, του Μητσάκη και του Φιλύρα, καθώς και πολλών άλλων ψυχικά ασθενών που έμειναν στο Ιδρυμα και που πολλές φορές εγκαταλείφθηκαν από τις οικογένειές τους. Οι αφηγήσεις εναλλάσσονται και έρχονται να αναδείξουν, εκτός από τα βιώματα των ίδιων των ασθενών, τις απόψεις, τις εμπειρίες και τα στερεότυπα που κουβαλούν συγγενείς, φίλοι, νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό...

Η παράσταση είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Μαρίας Φαφαλιού «ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343. Μαρτυρίες από το Δρομοκαΐτειο» (εκδόσεις «Αλεξάνδρεια»). Επιπλέον, έχουν χρησιμοποιηθεί αποσπάσματα από το βιβλίο «Αυτοί οι ωραίοι τρελοί» του Γιάννη Καιροφύλα (εκδόσεις «Φιλιππότη») και μία αφήγηση από το βιβλίο «Ακόμη ένας άγιος» από το «Εικονοστάσι ανωνύμων αγίων» του Γιάννη Ρίτσου (εκδόσεις «Κέδρος»).

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Βασίλης Παχουνδάκης. Δραματουργική επεξεργασία: Χριστίνα Λυκοτσέτα. Μουσική: Φίλιππος Δραγούμης. Σκηνικό - φωτισμοί: Εβης Χρήστου. Κοστούμια: Ελένη Νομίδη.

Ερμηνεία: Φίλιππος Δραγούμης, Χριστίνα Λυκοτσέτα

Παραστάσεις κάθε Κυριακή και Δευτέρα στις 8 μ.μ.

Προπώληση εισιτηρίων ticketservices.gr.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ